Ameriški pevec in kantavtor Bob Dylan z novim albumom na turnejo

  • Napisal 
Bob Dylan gre spet na turnejo. Bob Dylan gre spet na turnejo. Foto: Jean Luc / Wikipedia

Ameriški pevec Bob Dylan je napovedal izid novega albuma, ki ga bo pospremil s turnejo. Njegov 37. studijski album z naslovom Fallen Angels bo izšel 20. maja, štiri dni pred glasbenikovim rojstnim dnevom. Turnejo, ki bo večinoma zajela odprta prizorišča, bo Dylan začel 4. julija v amfiteatru kleti Chateau Ste. Michelle v bližini Seattla.

Ob napovedi poletne turneje, o kateri je sicer po pisanju francoske tiskovne agencije AFP glasbenik v ponedeljek razkril le malo, je Dylan na Facebooku je zapisal, da bo vsak par vstopnic kot darilo vključeval CD.

Album Fallen Angels bo izšel le slabo leto po glasbenikovem zadnjem albumu Shadows, v katerega je Dylan vključil priredbe znanih skladb. Album je sicer že v prvem tednu zakraljeval na vrhu Billboardove lestvice, Dylan pa je tako pri 73. letih postal najstarejši glasbenik, ki se mu je uspelo uvrstiti na prvo mesto lestvice.

Glasbenik pa je v minulem tednu poskrbel tudi za to, da se bo ohranila njegova dediščina. Svoj orjaški zasebni arhiv, ki obsega več kot 6000 enot, je prodal Univerzi v Tulsi v ameriški zvezni državi Oklahoma. Odslej bo dostopen v raziskovalne namene, javnosti ga bodo predstavljali tudi na razstavah.

Aprila se bo Dylan mudil na turneji po Japonski, za katero je napovedanih 15 datumov.

nazaj na vrh