Na kongresu Levice peli komunistično Internacionalo! Na spletu se je že pojavila alternativna Internacionala!

Kongres Levice se je včeraj začel s petjem komunistične internacionale. Foto: Twitter Kongres Levice se je včeraj začel s petjem komunistične internacionale. Foto: Twitter

Člani Levice so na včerajšnjem kongresu v Ljubljani potrdili volilni program stranke za državnozborske volitve in predstavili del kandidatne liste. Koordinator stranke Luka Mesec je v nagovoru povzel delo v minulem mandatu ter napovedal, da gredo na volitve s pokončnimi glavami, po še boljši rezultat, kot so ga dobili na prejšnjih.

Rezultat bo po besedah Mesca osnova za to, da se po volitvah resno pogovorijo z morebitnimi partnerji, kako iz programa Levice, ki je po njegovem mnenju realen, narediti vladni program. Večja možnost za dosego ciljev je v koaliciji, vprašanje pa je, ali "bomo zmožni oblikovati koalicijo, ki nam bo dovolj blizu, da bomo lahko govorili skupen jezik", je v izjavi ob robu kongresa povedal Mesec.

Kongres se je sicer začel s petjem komunistične internacionale in partizanskih pesmi, retorika na kongresu pa je spominjala na pretekle totalitarne čase.  Zato niti ne preseneča, da se je na youtubu pojavila alternativna internacionala, ki se norčuje iz slovenske rdeče kamarile. Posnetek Internacionala 2.21 si lahko ogledate tukaj!

Kongresa se je sicer udeležilo nekaj znanih »levičarskih« obrazov, med njimi psihologinja Gabi Čačinovič Vogrinčič (prijateljica zadnjega šef slovenske partije Milna Kučana še iz časa otroštva) in predsednik Zveze društev borcev NOB Tit Turnšek.

Med tujimi gosti, ki so nagovorili udeležence, je bil Gregor Gysi iz nemške stranke Levica in vodja Evropske levice. Gysi je bil med drugim tudi zadnji šef vzhodnonemške komunistične partije, katere vodenje je prevzel leta 1989, nanj pa se že od začetka devetdesetih lepijo očitki, da je sodeloval z zloglasno vzhodno nemško tajno komunistično politično policijo Stasi.

nazaj na vrh