Finance: Damijan Janković spet v svojem starem mercedesuPo Ljubljani se spet vozi Damijan Janković v belem mercedes-benzu CL 63 AMG, ki mu ga je policija zaplenila pred slabim letom dni zaradi prometnega prekrška. Kako se je avto vrnil k šefu Electe in direktorju KLM , kjer je večinski lastnik župan Zoran Janković?

»Res se že kakšen mesec znova vozim v istem mercedesu, vendar le na sovoznikovem sedežu, saj sam nimam vozniškega izpita. Avto je lizinška hiša (S-Leasing iz skupine Sparkasse , op. a.) prodala na dražbi, kjer ga je kupila neka tretja oseba, od nje pa ena od družb v skupini Electa, Electa Naložbe,« je za Finance pojasnil Damijan Janković. Spomnimo, ta je do lanskega poletja vozil omenjenega mercedesa, ki ga je sicer imela Electa na lizing. Ko pa je Damijana Jankovića v Trnovem ustavila policija in ugotovila, da vozi brez izpita, je avto zasegla, S-Leasing pa je že naslednji dan razdrl lizinško pogodbo; vozniku je policija spisala kazen za 500 evrov.

Čeprav je sodišče mercedesa CL 63 AMG vrnilo lizinški hiši ob izrecnem zagotovilu, da ne bo pristal v rokah Damijana Jankovića, se je zgodilo prav to. Sicer prek posrednika.


Za isti avto 56 tisočakov

Sredi lanskega novembra je sodišče mercedesa vrnilo S-Leasingu. Vendar šele potem, ko je predstavnica lizinške hiše po poročanju Dela prepričala sodišče, da avto ne bo več prišel v roke Damijanu Jankoviću ali njegovemu podjetju. »Avto je bil na dražbi in je prišel nazaj k meni povsem po naključju. Očitno zanj ni bilo velikega zanimanja, jaz pa sem ga prek Electe Naložb kupil za 56 tisoč evrov. Menim, da je avto vreden precej več, vendar ga ne bi kupil, če bi bil naprodaj po višji ceni,« se je pridušal Damijan Janković.

Omenil je še, da policiji ni uspela pritožba, s katero je od sodišča zahtevala višjo kazen, kot jo je Damijan Janković dobil za vožnjo brez izpita, in da je marca letos kazen 500 evrov postala pravnomočna. Jankovića je v tem primeru zastopal odvetnik Milan Krstič, ki sicer sodeluje z odvetniško družbo Čeferin .

 

Kupe z davčnega vrtiljaka

Omenjeni avto je letnik 2007, nov takšen avto s plačanimi vsemi davki pa po novem (s protikriznim davkom) stane 220 tisoč evrov. Vendar, kot so že pisali v Financah, je bil Jankovićev mercedes kupljen prek tako imenovanih slamnatih podjetij, pri tem pa je bilo po naših informacijah utajenih 50 tisoč evrov DDV in davka na motorna vozila. Damijan Janković je za Finance lani jeseni dejal, da ne ve, kdo je bil lastnik avta pred S-Leasingom: »Kaj se je dogajalo prej, nimam pojma.«

Ker je avto zamenjal več lastnikov, je Janković kupec v dobri veri in ni nevarnosti, da bi mu ga zaplenili zaradi utaje davkov.

Vir: www.finance.si

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimaš ustrezne pravice vnesti novega komentarja. Mogoče se moraš predhodno prijaviti na tej strani.

Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

naslovka mini

Anketa

Ali bo prihajajoča Cerarjeva vlada zdržala več kot eno leto?

Zadnje dodano

Zadnji komentarji

Za pravico in resnico

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/4450821..jpg

Vsak dan poteka pred vrhovnim sodiščem na Tavčarjevi 9 v Ljubljani protestni shod v podporo edinemu političnemu zaporniku sredi demokratične Evrope Janezu Janši. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/4507352..jpg

Prvak največje opozicijske stranke Janez Janša je po krivici zaprt, s čimer so mu sistematično kršene človekove pravice in temeljne svoboščine. Zavlačevanje predsednika vrhovnega sodišča Branka Masleše je preseglo vse razumne meje. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/3565673..jpg

Vse, ki vam ni vseeno, Odbor 2014 vabi in poziva, da se jim vsak dan ob 17.00 pridružite v čim večjem številu, ko bodo pred vrhovnim sodiščem prižigali svečke, luči upanja, svobode in pravice. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/5578864..jpg

Član kolegija Odbora 2014 Aleš Primc opozarja medije: »Odgovorni uredniki in vodstvo RTV- verjamemo, da ste nas opazili in da se bo to poznalo pri vašem poročanju.« (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/5867245..jpg

»Junak slovenske osamosvojitve Janez Janša, ki je bil v času vojne za Slovenijo obrambni minister, je že drugi mesec v zaporu brez dokazov! Na podlagi politično montirane 'indične' sodbe,« je opozoril urednik Demokracije Metod Berlec. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/4163406..jpg

»Junak slovenske osamosvojitve Janez Janša, ki je bil v času vojne za Slovenijo obrambni minister, je že drugi mesec v zaporu brez dokazov! Na podlagi politično montirane 'indične' sodbe,« je opozoril urednik Demokracije Metod Berlec. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/8730327..jpg

»Na podlagi iste sodbe je v zaporu tudi Anton Krkovič, ki je skupaj z Janšo ustanavljal Slovensko vojsko in bil poveljnik specialne brigade v času vojne za Slovenijo,« je še dodal Berlec (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/8820408..jpg

Berlec je še opozoril zbrane, da »na drugi strani slovensko postkomunistično sodstvo izdaja oprostilne sodbe nekdanjim oficirjem agresorske jugoslovanske armade« Sramotno! (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/1682139..jpg

Aleš Primc v imenu Odbora 2014 poziva »vse ljudi, ki so bili žrtve slovenskega pravosodja, jim posredujejo svoje primere, saj je debata o slovenskem pravosodju nujna«. (foto: Matic Štojs)