Finance: Damijan Janković spet v svojem starem mercedesuPo Ljubljani se spet vozi Damijan Janković v belem mercedes-benzu CL 63 AMG, ki mu ga je policija zaplenila pred slabim letom dni zaradi prometnega prekrška. Kako se je avto vrnil k šefu Electe in direktorju KLM , kjer je večinski lastnik župan Zoran Janković?

»Res se že kakšen mesec znova vozim v istem mercedesu, vendar le na sovoznikovem sedežu, saj sam nimam vozniškega izpita. Avto je lizinška hiša (S-Leasing iz skupine Sparkasse , op. a.) prodala na dražbi, kjer ga je kupila neka tretja oseba, od nje pa ena od družb v skupini Electa, Electa Naložbe,« je za Finance pojasnil Damijan Janković. Spomnimo, ta je do lanskega poletja vozil omenjenega mercedesa, ki ga je sicer imela Electa na lizing. Ko pa je Damijana Jankovića v Trnovem ustavila policija in ugotovila, da vozi brez izpita, je avto zasegla, S-Leasing pa je že naslednji dan razdrl lizinško pogodbo; vozniku je policija spisala kazen za 500 evrov.

Čeprav je sodišče mercedesa CL 63 AMG vrnilo lizinški hiši ob izrecnem zagotovilu, da ne bo pristal v rokah Damijana Jankovića, se je zgodilo prav to. Sicer prek posrednika.


Za isti avto 56 tisočakov

Sredi lanskega novembra je sodišče mercedesa vrnilo S-Leasingu. Vendar šele potem, ko je predstavnica lizinške hiše po poročanju Dela prepričala sodišče, da avto ne bo več prišel v roke Damijanu Jankoviću ali njegovemu podjetju. »Avto je bil na dražbi in je prišel nazaj k meni povsem po naključju. Očitno zanj ni bilo velikega zanimanja, jaz pa sem ga prek Electe Naložb kupil za 56 tisoč evrov. Menim, da je avto vreden precej več, vendar ga ne bi kupil, če bi bil naprodaj po višji ceni,« se je pridušal Damijan Janković.

Omenil je še, da policiji ni uspela pritožba, s katero je od sodišča zahtevala višjo kazen, kot jo je Damijan Janković dobil za vožnjo brez izpita, in da je marca letos kazen 500 evrov postala pravnomočna. Jankovića je v tem primeru zastopal odvetnik Milan Krstič, ki sicer sodeluje z odvetniško družbo Čeferin .

 

Kupe z davčnega vrtiljaka

Omenjeni avto je letnik 2007, nov takšen avto s plačanimi vsemi davki pa po novem (s protikriznim davkom) stane 220 tisoč evrov. Vendar, kot so že pisali v Financah, je bil Jankovićev mercedes kupljen prek tako imenovanih slamnatih podjetij, pri tem pa je bilo po naših informacijah utajenih 50 tisoč evrov DDV in davka na motorna vozila. Damijan Janković je za Finance lani jeseni dejal, da ne ve, kdo je bil lastnik avta pred S-Leasingom: »Kaj se je dogajalo prej, nimam pojma.«

Ker je avto zamenjal več lastnikov, je Janković kupec v dobri veri in ni nevarnosti, da bi mu ga zaplenili zaradi utaje davkov.

Vir: www.finance.si

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimaš ustrezne pravice vnesti novega komentarja. Mogoče se moraš predhodno prijaviti na tej strani.

Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

naslovka mini

Anketa

Ali bo Alenki Bratušek uspelo postati evropska komisarka?

Zadnje dodano

Zadnji komentarji

Za svobodno Slovenijo!

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/7277461..jpg

Pred vrhovnim sodiščem v Ljubljani se vsak dan zbere množica protestnikov, ki pride izrazit ogorčenje nad ravnanjem z Janezom Janšo, ki je že dva meseca prestaja krivično zaporno kazen. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/3334262..jpg

Vrhovno sodišče v zadevi Patria nedopustno zavlačuje. Največjo odgovornost pri tem nosi njegov predsednik Branko Masleša, ki ni držal besede, ko je dejal, da se bo na Janševem primeru delalo tudi v času sodnih počitnic. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/2549783..jpg

»Vztrajniki, do sedaj se nas je na aktivnostih zbralo kar 35.000,« sporoča predsednik Odbora 2014 Damir Črnčec ter dodaja, da bodo vztrajali, »dokler ne bo Slovenija pravna in demokratična država brez političnih zapornikov«. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/6018784..jpg

Vztrajniki v odgovor na obtožbe o napadu na sodnico z dežnikom protest popestrijo s petjem znane pesmi Jaz, pa ti, pa židana marela. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/6397595..jpg

»Že na prvi pogled je jasno, da naša zgodba ni primerljiva z vseslovensko ljudsko vstajo 2012-2013, naše demonstracije pa so za razliko od ekstremnih vstajnikov čiste kot solza,« je prepričan evroposlanec Milan Zver. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/6975066..jpg

Vsak dan si lahko ob 17.00 uri pred vrhovnim sodiščem ogledate, koga ima sodelavec inštituta za kriminologijo Dragana Petrovec za »zametek drhali«. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/7934767..jpg

Vera Ban dogovornim na sodišču sporoča: »Poslušajte nas in se ne sprenevedajte, da nas ne slišite: nikoli ne bomo odnehali!« (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/7836498..jpg

»Sodstvo nam žuga s prstom in dokazuje svojo vsemogočnost. Danes sta zaprta Janša in Tone, jutri je lahko žrtev vsakdo,« opozarja Andreja Valič Zver. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/8554979..jpg

Poleg vsakodnevnih shodov, ki jih Odbor 2014 pripravlja pred vrhovnim sodiščem, razmišljajo še o protestnih shodih pred drugimi sodišči, »kampiranju« pred sodiščem in podobno. (foto: Matic Štojs)