Finance: Damijan Janković spet v svojem starem mercedesuPo Ljubljani se spet vozi Damijan Janković v belem mercedes-benzu CL 63 AMG, ki mu ga je policija zaplenila pred slabim letom dni zaradi prometnega prekrška. Kako se je avto vrnil k šefu Electe in direktorju KLM , kjer je večinski lastnik župan Zoran Janković?

»Res se že kakšen mesec znova vozim v istem mercedesu, vendar le na sovoznikovem sedežu, saj sam nimam vozniškega izpita. Avto je lizinška hiša (S-Leasing iz skupine Sparkasse , op. a.) prodala na dražbi, kjer ga je kupila neka tretja oseba, od nje pa ena od družb v skupini Electa, Electa Naložbe,« je za Finance pojasnil Damijan Janković. Spomnimo, ta je do lanskega poletja vozil omenjenega mercedesa, ki ga je sicer imela Electa na lizing. Ko pa je Damijana Jankovića v Trnovem ustavila policija in ugotovila, da vozi brez izpita, je avto zasegla, S-Leasing pa je že naslednji dan razdrl lizinško pogodbo; vozniku je policija spisala kazen za 500 evrov.

Čeprav je sodišče mercedesa CL 63 AMG vrnilo lizinški hiši ob izrecnem zagotovilu, da ne bo pristal v rokah Damijana Jankovića, se je zgodilo prav to. Sicer prek posrednika.


Za isti avto 56 tisočakov

Sredi lanskega novembra je sodišče mercedesa vrnilo S-Leasingu. Vendar šele potem, ko je predstavnica lizinške hiše po poročanju Dela prepričala sodišče, da avto ne bo več prišel v roke Damijanu Jankoviću ali njegovemu podjetju. »Avto je bil na dražbi in je prišel nazaj k meni povsem po naključju. Očitno zanj ni bilo velikega zanimanja, jaz pa sem ga prek Electe Naložb kupil za 56 tisoč evrov. Menim, da je avto vreden precej več, vendar ga ne bi kupil, če bi bil naprodaj po višji ceni,« se je pridušal Damijan Janković.

Omenil je še, da policiji ni uspela pritožba, s katero je od sodišča zahtevala višjo kazen, kot jo je Damijan Janković dobil za vožnjo brez izpita, in da je marca letos kazen 500 evrov postala pravnomočna. Jankovića je v tem primeru zastopal odvetnik Milan Krstič, ki sicer sodeluje z odvetniško družbo Čeferin .

 

Kupe z davčnega vrtiljaka

Omenjeni avto je letnik 2007, nov takšen avto s plačanimi vsemi davki pa po novem (s protikriznim davkom) stane 220 tisoč evrov. Vendar, kot so že pisali v Financah, je bil Jankovićev mercedes kupljen prek tako imenovanih slamnatih podjetij, pri tem pa je bilo po naših informacijah utajenih 50 tisoč evrov DDV in davka na motorna vozila. Damijan Janković je za Finance lani jeseni dejal, da ne ve, kdo je bil lastnik avta pred S-Leasingom: »Kaj se je dogajalo prej, nimam pojma.«

Ker je avto zamenjal več lastnikov, je Janković kupec v dobri veri in ni nevarnosti, da bi mu ga zaplenili zaradi utaje davkov.

Vir: www.finance.si

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimaš ustrezne pravice vnesti novega komentarja. Mogoče se moraš predhodno prijaviti na tej strani.

Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

naslovka mini

Anketa

Ali se strinjate s tistimi, ki pravijo, da je Janeza Janšo po petindvajsetih letih v zapor spet spravil Milan Kučan?

Zadnje dodano

Zadnji komentarji

Upanje, pravica in svoboda

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/714000MST_0337.jpg

Udeleženci četrtkovega shoda so se najprej zbrali na Kongresnem trgu, kjer so jih pričakali predstavniki Odbora 2014 z velikim zahvalnim napisom Janezu Janši za zasluge pri osamosvajanju Slovenije. (Foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/732821MST_0426.JPG

Množica zbranih je odšla po Wolfovi ulici na Prešernov trg, kjer je že maja letos potekal množični shod v podporo Majniški deklaraciji. Ob tem ni manjkalo dežnikov – pa ne samo zaradi občasnega rosenja. (Foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/459868MST_0498.JPG

V prvi vrsti pred stopniščem frančiškanske cerkve so se zvrstili govorci na prireditvi pa tudi Urška Bačovnik. Med govorci je bil tudi David Tasič, ki meni, da je Janša moral v zapor zaradi svojega prepričanja in ne zaradi nezakonitih dejanj. (Foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/715291MST_0593.JPG

Prišli so tudi gostje od drugod, med drugim nekdanji slovaški premier Mikuláš Dzurinda. Javnost je nagovoril tudi podpredsednik SDS in evropski poslanec Milan Zver, ki je spomnil, da je Miro Cerar nov obraz samo do naslednjih volitev. (Foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/725587MST_0631.JPG

Dvignjena kazalec in sredinec – pozdrav miru in svobodi. Demokracija ni ne leva ne desna, ampak je ena sama. Dr. Jože Pučnik bi dejal: Gre za Slovenijo. Zato tudi toliko slovenskih zastav na shodu. (Foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/186633MST_0636.JPG

Pogled na frančiškansko cerkev Marijinega oznanjenja in množico ob njej. Opaziti je bilo mogoče tudi transparente, ki predsedniku vrhovnega sodišča Branku Masleši sporočajo, da je bilo dovolj »tepihovanja«. (Foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/896110MST_0672.JPG

Med množico je bilo mogoče slišati vzklike »Kučana v zapor«. Sicer pa so se udeleženci aktivno odzivali na govore, ki so bili močno motivacijski. Zborovanje je bilo kljub močnim čustvom dostojanstveno in kulturno. (Foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/411172MST_0717.JPG

Opaziti je bilo mogoče tudi evropske zastave, kar ne preseneča, saj gre pri slovenski pomladi tudi za prizadevanje za evropsko Slovenijo. (Foto: Matic Štojs)