Pasica
Pasica


Finance: Damijan Janković spet v svojem starem mercedesuPo Ljubljani se spet vozi Damijan Janković v belem mercedes-benzu CL 63 AMG, ki mu ga je policija zaplenila pred slabim letom dni zaradi prometnega prekrška. Kako se je avto vrnil k šefu Electe in direktorju KLM , kjer je večinski lastnik župan Zoran Janković?

»Res se že kakšen mesec znova vozim v istem mercedesu, vendar le na sovoznikovem sedežu, saj sam nimam vozniškega izpita. Avto je lizinška hiša (S-Leasing iz skupine Sparkasse , op. a.) prodala na dražbi, kjer ga je kupila neka tretja oseba, od nje pa ena od družb v skupini Electa, Electa Naložbe,« je za Finance pojasnil Damijan Janković. Spomnimo, ta je do lanskega poletja vozil omenjenega mercedesa, ki ga je sicer imela Electa na lizing. Ko pa je Damijana Jankovića v Trnovem ustavila policija in ugotovila, da vozi brez izpita, je avto zasegla, S-Leasing pa je že naslednji dan razdrl lizinško pogodbo; vozniku je policija spisala kazen za 500 evrov.

Čeprav je sodišče mercedesa CL 63 AMG vrnilo lizinški hiši ob izrecnem zagotovilu, da ne bo pristal v rokah Damijana Jankovića, se je zgodilo prav to. Sicer prek posrednika.


Za isti avto 56 tisočakov

Sredi lanskega novembra je sodišče mercedesa vrnilo S-Leasingu. Vendar šele potem, ko je predstavnica lizinške hiše po poročanju Dela prepričala sodišče, da avto ne bo več prišel v roke Damijanu Jankoviću ali njegovemu podjetju. »Avto je bil na dražbi in je prišel nazaj k meni povsem po naključju. Očitno zanj ni bilo velikega zanimanja, jaz pa sem ga prek Electe Naložb kupil za 56 tisoč evrov. Menim, da je avto vreden precej več, vendar ga ne bi kupil, če bi bil naprodaj po višji ceni,« se je pridušal Damijan Janković.

Omenil je še, da policiji ni uspela pritožba, s katero je od sodišča zahtevala višjo kazen, kot jo je Damijan Janković dobil za vožnjo brez izpita, in da je marca letos kazen 500 evrov postala pravnomočna. Jankovića je v tem primeru zastopal odvetnik Milan Krstič, ki sicer sodeluje z odvetniško družbo Čeferin .

 

Kupe z davčnega vrtiljaka

Omenjeni avto je letnik 2007, nov takšen avto s plačanimi vsemi davki pa po novem (s protikriznim davkom) stane 220 tisoč evrov. Vendar, kot so že pisali v Financah, je bil Jankovićev mercedes kupljen prek tako imenovanih slamnatih podjetij, pri tem pa je bilo po naših informacijah utajenih 50 tisoč evrov DDV in davka na motorna vozila. Damijan Janković je za Finance lani jeseni dejal, da ne ve, kdo je bil lastnik avta pred S-Leasingom: »Kaj se je dogajalo prej, nimam pojma.«

Ker je avto zamenjal več lastnikov, je Janković kupec v dobri veri in ni nevarnosti, da bi mu ga zaplenili zaradi utaje davkov.

Vir: www.finance.si

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Komentarjev

 
+5 #2 Viktor 14:37 06-07-2012
Danes zopet ni možno prebirati Reporter. Rdeči hekerji ga zopet blokirajo. Toliko o svobodi govora v Sloveniji. Verjetno pingvine strahotno bolijo članki o Jankovićih in njihovih mafijskih poslih.
Citat
 
 
+9 #1 iz EU-ja 19:57 05-07-2012
in zakaj po vašem velja na zahodu prepričanje: balkan= mafija?
Citat
 

Nimaš ustrezne pravice vnesti novega komentarja. Mogoče se moraš predhodno prijaviti na tej strani.

Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

naslovka mini

Anketa

Ali si boste na televiziji cenzurirani film Maska demokracije ogledali v kinematografih?

Zadnje dodano

Zadnji komentarji

Volilni kongres EPP

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/2143691..jpg

Predsednik SDS Janez Janša med prijatelji demokrati iz Portugalske in Kazahstana (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/4970252..jpg

Po dolgih letih prvo srečanje predsednika SDS Janeza Janše z nekdanjo ukrajinsko premierko in politično zapornico Julijo Timošenko (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/2704523..jpg

Delegacija SDS −Janez Janša, Milan Zver, Zofija Mazej Kukovič, Romana Jordan, Alenka Jeraj in Eva Irgl − z gostiteljem kongresa, irskim premierjem Endo Kennyjem (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/6362274..jpg

Prvak SDS se je srečal tudi z gostiteljem volilnega kongresa EPP v Dublinu, predsednikom irske vlade Endo Kennyjem. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/1479605..jpg

Veselje po objavi zmagovitega rezultata in čestitke Jean-Claudu Junckerju. V EPP so ga s 385 glasovi izvolili za svojega kandidata za predsednika Evropske komisije. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/5497656..jpg

Predsednik Evropskega sveta Herman Van Rompuy je s predsednikom SDS Janezom Janšo govoril o zasedanju Evropskega sveta. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/7230097..jpg

Evropski komisar za notranji trg Michel Barnier je s predsednikom SDS Janezom Janšo govoril o svoji kandidaturi. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/2302738..jpg

Predsednik SDS Janez Janša v pogovoru z nemško kanclerko Angelo Merkel in predsednikom Evropskega sveta Hermanom Van Rompyem (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/5521179..jpg

Eden glavnih ukrajinskih opozicijskih voditeljev in nekdanji boksarski šampion Vitalij Kličko se je pred srečanjem vrha o Ukrajini srečal tudi s prvakom SDS Janezom Janšo. (Foto: Facebook)