Finance: Damijan Janković spet v svojem starem mercedesuPo Ljubljani se spet vozi Damijan Janković v belem mercedes-benzu CL 63 AMG, ki mu ga je policija zaplenila pred slabim letom dni zaradi prometnega prekrška. Kako se je avto vrnil k šefu Electe in direktorju KLM , kjer je večinski lastnik župan Zoran Janković?

»Res se že kakšen mesec znova vozim v istem mercedesu, vendar le na sovoznikovem sedežu, saj sam nimam vozniškega izpita. Avto je lizinška hiša (S-Leasing iz skupine Sparkasse , op. a.) prodala na dražbi, kjer ga je kupila neka tretja oseba, od nje pa ena od družb v skupini Electa, Electa Naložbe,« je za Finance pojasnil Damijan Janković. Spomnimo, ta je do lanskega poletja vozil omenjenega mercedesa, ki ga je sicer imela Electa na lizing. Ko pa je Damijana Jankovića v Trnovem ustavila policija in ugotovila, da vozi brez izpita, je avto zasegla, S-Leasing pa je že naslednji dan razdrl lizinško pogodbo; vozniku je policija spisala kazen za 500 evrov.

Čeprav je sodišče mercedesa CL 63 AMG vrnilo lizinški hiši ob izrecnem zagotovilu, da ne bo pristal v rokah Damijana Jankovića, se je zgodilo prav to. Sicer prek posrednika.


Za isti avto 56 tisočakov

Sredi lanskega novembra je sodišče mercedesa vrnilo S-Leasingu. Vendar šele potem, ko je predstavnica lizinške hiše po poročanju Dela prepričala sodišče, da avto ne bo več prišel v roke Damijanu Jankoviću ali njegovemu podjetju. »Avto je bil na dražbi in je prišel nazaj k meni povsem po naključju. Očitno zanj ni bilo velikega zanimanja, jaz pa sem ga prek Electe Naložb kupil za 56 tisoč evrov. Menim, da je avto vreden precej več, vendar ga ne bi kupil, če bi bil naprodaj po višji ceni,« se je pridušal Damijan Janković.

Omenil je še, da policiji ni uspela pritožba, s katero je od sodišča zahtevala višjo kazen, kot jo je Damijan Janković dobil za vožnjo brez izpita, in da je marca letos kazen 500 evrov postala pravnomočna. Jankovića je v tem primeru zastopal odvetnik Milan Krstič, ki sicer sodeluje z odvetniško družbo Čeferin .

 

Kupe z davčnega vrtiljaka

Omenjeni avto je letnik 2007, nov takšen avto s plačanimi vsemi davki pa po novem (s protikriznim davkom) stane 220 tisoč evrov. Vendar, kot so že pisali v Financah, je bil Jankovićev mercedes kupljen prek tako imenovanih slamnatih podjetij, pri tem pa je bilo po naših informacijah utajenih 50 tisoč evrov DDV in davka na motorna vozila. Damijan Janković je za Finance lani jeseni dejal, da ne ve, kdo je bil lastnik avta pred S-Leasingom: »Kaj se je dogajalo prej, nimam pojma.«

Ker je avto zamenjal več lastnikov, je Janković kupec v dobri veri in ni nevarnosti, da bi mu ga zaplenili zaradi utaje davkov.

Vir: www.finance.si

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Komentarjev

 
+5 #2 Viktor 14:37 06-07-2012
Danes zopet ni možno prebirati Reporter. Rdeči hekerji ga zopet blokirajo. Toliko o svobodi govora v Sloveniji. Verjetno pingvine strahotno bolijo članki o Jankovićih in njihovih mafijskih poslih.
Citat
 
 
+9 #1 iz EU-ja 19:57 05-07-2012
in zakaj po vašem velja na zahodu prepričanje: balkan= mafija?
Citat
 

Nimaš ustrezne pravice vnesti novega komentarja. Mogoče se moraš predhodno prijaviti na tej strani.

Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

naslovka mini

Anketa

Ali si boste na televiziji cenzurirani film Maska demokracije ogledali v kinematografih?

Zadnje dodano

Zadnji komentarji

Maske Demokracije

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/590363MST_1376.jpg

Vabilo na ogled filma Maska demokracije – filma, ki so ga na Planet TV spravili v »bunker«. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/233636MST_1395.jpg

V kinu Komuna je bilo mogoče videti precej znanih obrazov, tudi iz sveta politike. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/946078MST_1403.jpg

V prvi vrsti je bilo mogoče opaziti zgodovinarko dr. Andrejo Valič Zver, direktorico SCNR. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/882857MST_1429.jpg

Uvodna beseda je pripadla dr. Vasku Simonitiju, zgodovinarju in nekdanjemu ministru za kulturo. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/475241MST_1434.jpg

Pogled na kinodvorano z druge smeri – le redki sedeži so ostali prazni. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/441416MST_1440.jpg

Film se začenja – po ogledu bo jasno, zakaj ga niso predvajali na Planet TV … (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/866745MST_1455.jpg

Režiser filma Igor Prodnik, nekdanji direktor Vibe filma, ki so ga odslovili iz političnih razlogov. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/181710MST_1463.jpg

Med gledalci je bil tudi predsednik Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve in nekdanji obrambni minister Aleš Hojs. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/362003MST_1493.jpg

Po ogledu filma se je občinstvo nekaj časa zadržalo v avli kinodvorane. (foto: Matic Štojs)