Anin sklad z dobrodelnim koncertom za pomoč številčnejšim družinam

  • Napisal  STA, G. B.
Anin sklad z dobrodelnim koncertom za pomoč številčnejšim družinam Foto: arhiv Demokracije

Ustanova Anin sklad, ki povezuje družine z več otroki, ob 18. uri pripravlja dobrodelni koncert, namenjen družinam z več otroki, pod geslom Ljubezen nikoli ne mine. Na njem bodo nastopili številni priznani glasbeniki. Sredstva bodo organizatorji zbirali od danes naprej in posebej še v času petkovega posnetka koncerta na Radiu Ognjišče.

Na koncertu, ki ga bo povezoval voditelj na Radiu Ognjišče Jure Sešek, bodo nastopili Slovenski oktet, Manca Izmajlova, Alpski kvintet, Oto Pestner, Andrej Šifrer, Tone Rus z družino, Luka Sešek, Kvartet Štiglic, Družina Ivančič in otroci iz družin Kostanjšek, Štigl, Rabak, Drenik in Žebovec.

Sredstva za pomoči potrebne družine je mogoče darovati od danes na telefonsko številko 0590 355 30, v petek od 20. do 22. ure pa bo v času posnetka koncerta na Radiu Ognjišče za darovanje odprta posebna telefonska številka 01 292 75 29.

Ustanova Anin sklad deluje že več kot 18 let in združuje približno 350 družin z več kot 2200 otroki. Redno mesečno finančno pomoč prejema okrog 140 družin, drugim pomagajo po zmožnostih. Udeležujejo se srečanj, ki jih organizirajo dvakrat ali trikrat letno. Spomladi se tako srečajo na družinskem dnevu v Šentjakobu ob Savi, poleti ob godu sv. Ane v Dolenjskih Toplicah, včasih pa še ob kakšni drugi priložnosti.

Ustanova si prizadeva, da bi se več staršev odločalo za tretjega in četrtega otroka, da bi bile številčnejše družine v družbi bolj razumljene, da bi se med seboj spoznavale in se podpirale, da bi se pospeševal pozitiven odnos do zdravega družinskega življenja in da bi bilo javno "ozračje" naklonjeno družinskim vrednotam.

nazaj na vrh