Koalicija s predlogom selektivnega dviga pokojnin priznava, da socialna politika ni učinkovita

V SDS menimo, da je vladni predlog selektivnega dviga pokojnin populističen in predvolilno naravnan. Poslanci in poslanke so na današnjem nadaljevanju aprilske seje državnega zbora razpravljali tudi o dopolnitvah zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju. Stališče poslanske skupine SDS je predstavil Marijan Pojbič. Celoten magnetogram, ki ni avtoriziran, objavljamo v nadaljevanju:

Preberite več...

Bencin in dizel odslej zopet dražja

  • Napisal

Ceni reguliranih pogonskih goriv, neosvinčenega 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva, sta se opolnoči zvišali. Za liter neosvinčenega 95-oktanskega bencina je treba po novem odšteti 1,308 evra oz. 2,3 centa več kot doslej, medtem ko se je dizel podražil za dva centa na 1,192 evra za liter.

Preberite več...

Svetniki o vetu na zakon o drugem tiru, zbirajo se tudi podpisi za referendum

  • Napisal

Zakon o drugem tiru, ki ga je minuli četrtek sprejel DZ, čaka odločanje o vetu v državnem svetu. Odločanje zahteva interesna skupina lokalnih interesov, DS pa bo o vetu odločal v sredo. Nekatere civilne iniciative si medtem prizadevajo zbrati potrebnih 2500 podpisov za začetek referendumskih postopkov. Če bodo svetniki veto podprli, bo moral DZ o zakonu ponovno odločati, pri čemer pa bo moral zakon potrditi z absolutno večino.

Preberite več...
Naroči se na ta RSS