Energetika predstavlja poglaviten gospodarski vir Posavja

Posavske gospodarske družbe so lani ustvarile 3,2 milijarde evrov skupnega prihodka, kar je dva odstotka manj kot predlani. Hkrati so s skupnim čistim dobičkom v višini 75 milijonov evrov za 45 odstotkov presegle primerljivi predlanski izid. Največ oz. 62 odstotkov prihodka so v Posavju ustvarili s proizvodnjo električne energije.

Preberite več...

Prihodnji teden v DZ: Pred poslanci še zadnji dan majske seje

Državni zbor bo v torek z glasovanjem o zadevah, ki jih je obravnaval že v preteklem tednu, končal majsko sejo. Na isti dan bo odbor za kmetijstvo nadaljeval v petek prekinjeno nujno sejo o odgovornosti za podelitev izjeme pri teranu Hrvaški, kolegij predsednika pa bo določil datum izredne seje DZ o okoljskih posledicah požara v podjetju Kemis.

Preberite več...

Kriminalisti in forenziki okvirno locirali kraj v Kemisu, kjer bi lahko pričelo goreti

Kriminalistična preiskava požara v podjetju Kemis še vedno poteka. Kriminalisti in kriminalistični tehniki so v sodelovanju s forenziki z Nacionalnega forenzičnega laboratorija okvirno locirali kraj, kjer bi lahko pričelo goreti, so danes sporočili s PU Ljubljana. Potrdili so tudi, da so vrhniški policisti prejeli ovadbo zoper direktorja Kemisa.

Preberite več...
Naroči se na ta RSS