Zmagovalka Popevke je Nuška Drašček s pesmijo Tak dan

  • Napisal  B.S.
Nuša Drašček (v sredini) Nuša Drašček (v sredini) Foto: Matic Štojs

V sklopu Dnevov slovenske glasbe so gledalci in poslušalci izglasovali, da je popevka leta energičen Tak dan Nuške Drašček. Za najboljšo popevko, ki ima med domačim občinstvom posebno, nekoliko nostalgično mesto se je potegovalo 12 pesmi.

Strokovna žirija je izbrala tri finaliste, o zmagovalcu pa so nato prek telefonov odločali gledalci in poslušalci. Žirija je poleg zmagovalne pesmi izbrala še Kušn me dua Mon'ami in Sama Jane Šušteršič, poroča Sta.

Vse izvajalce sta, kot se za popevko spodobi, spremljala Big band RTV Slovenija in Simfonični orkester RTV Slovenija.

Na nocojšnji popevki so se predstavili še Matjaž Kumelj s skladbo Po svoji poti, Aleksander Novak s skladbo Dotik stare Ljubljane, Slavko Ivančič s skladbo Med valovi in oblaki, Po drugi strani s skladbo Na konec Ljubljane, Zala Smolnikar s skladbo Fant z ulice, Gašper Rifelj s skladbo Utrip srca, Alex Volasko s skladbo Nad Ljubljano se dani in Darja Švajger s skladbo Slutnja.

Današnji večer so poleg tekmovalnih skladb oblikovali še lanska zmagovalna popevka Kaj je to življenje v izvedbi Eve Boto, del novega slovenskega muzikala Vesna po legendarnem filmu ter najlepše skladbe Jožeta Privška, ki so jih zapeli vsi nastopajoči. Popevko sta povezovala igralec in pevec Uroš Smolej in pevka Alenka Godec.

Prihodnji petek bo sledil še festival pop in rock glasbe s prav tako 12 nastopajočimi in enakim načinom izbiranja zmagovalca. Strokovna žirija pa bo ob zaključku tega festivalskega večera, upoštevajoč vse skladbe, predstavljene na Poprocku in Popevki, podelila nagrado za najboljše besedilo, nagrado za najboljšo interpretacijo, nagrado za najboljšo priredbo in nagrado za najbolj obetavnega avtorja ali izvajalca.

B.S.

nazaj na vrh