Svojo zvezdo na bulvarju slavnih bo dobil tudi Nick Nolte

  • Napisal  STA, G. B.
Tudi Nick bo dobil svojo zvezdo. Tudi Nick bo dobil svojo zvezdo. Foto: Elisa3560 / Wikipedia

Ameriški filmski igralec Nick Nolte bo v bogati karieri od 20. novembra bogatejši za še eno priznanje. Na slovitem Pločniku slavnih v Los Angelesu bo 76-letni hollywoodski igralec dobil svojo zvezdo. Po navedbah prirediteljev gre za že 2623. zvezdo na slovitem hollywoodskem bulvarju.

Slavnostni govorec na podelitvi bo 53-letni ameriški režiser Gavin O'Connor, ki je Nolteja povabil pred kamero leta 2012 v vlogi ozdravljenega alkoholika v filmu Bojevnik. Omenjena stranska vloga je Nolteju prinesla tretjo nominacijo za oskarja. Pred tem je bil skupaj z Barbro Streisand nominiran že leta 1992 za glavno vlogo v filmu Princ plime. Kot šerif Wade Whitehouse v manjšem mestu v filmu iz leta 1999 Affliction je bil nominiran za oskarja še enkrat.

Trenutno igra Nolte nekdanjega predsednika ZDA v televizijski seriji Graves. Na filmskih platnih je nazadnje igral leta 2015 ob Robertu Redfordu v komediji Sprehod po gozdu in z Liamom Neesonom v akcijskem trilerju Nočni lov. Prihodnjega januarja bo izdal avtobiografijo z naslovom Rebel, je pisala avstrijska tiskovna agencija APA.

nazaj na vrh