Rolling Stones napovedujejo tokrat rapersko obarvan nov album

  • Napisal  STA, G. B.
Rolling Stones napovedujejo tokrat rapersko obarvan nov album Foto: Wikipedia

Kitarist legendarnih britanskih rockerjev The Rolling Stones Keith Richards je razkril, da pripravljajo nov album. Skupina, ki je v zadnjih letih bolj koncertirala kot snemala albume, je nazadnje decembra lani izdala album z blues priredbami Blue & Lonesome. Tokrat naj bi sodelovali z enim od vodilnih britanskih raperjev - Skepto.

Sodelovanje med slovitimi rockerji in Skepto, predstavnikom glasbene zvrsti grime, naj bi po pisanju francoske tiskovne agencije AFP razkrila skupna fotografija v snemalnem studiu. Tako je Richards na svojem YouTube kanalu oboževalcem potrdil novico, da se zelo kmalu obeta nov album, pri katerem so zaplavali v povsem nove vode.

Rockerji so pred izdajo albuma Blue & Lonesome več kot pet desetletij sodelovali z blues glasbeniki, medtem ko s hip hop sceno nimajo izkušenj. A Rolling Stones niso prvi rockerji, ki bi sodelovali z raperjem. Pred dvema letoma je s sodelovanjem z raperjem Kanyejem Westom presenetil že Paul McCartney, piše AFP.

Skupina je sicer letos, v 55. letu delovanja, napovedala novo turnejo po Evropi. Četverica z Mickom Jaggerjem na čelu bo prvi koncert odigrala 9. septembra v Hamburgu, turnejo, poimenovano Stones No Filter Tour, pa bodo zaključili 22. oktobra v Parizu.

Zasedba The Rolling Stones, ki jo je leta 1962 ustanovil bivši kitarist Brian Jones, se je v zgodovino rocka zapisala kot ena komercialno najbolj uspešnih in najdlje delujočih zasedb. Skupina, v kateri so trenutno pevec Mick Jagger, kitarista Keith Richards in Ronnie Wood ter bobnar Charlie Watts, je izdala več kot dva ducata studijskih albumov ter številne kompilacije in plošče z nastopov v živo. Prodala je več kot 200 milijonov izvodov po svetu.

(I Can't Get No) Satisfaction, Angie, Honky Tonk Women, Start Me Up in Mixed Emotions so le nekatere uspešnice, s katerimi navdušujejo na velikih stadionskih nastopih in drugih koncertnih prizoriščih.

nazaj na vrh