Rock skupina Scorpions bo decembra prvič nastopila v Sloveniji

  • Napisal  STA, M. B.
Nemška rock skupina Scorpions bo 5. decembra prvič nastopila v Sloveniji. Nemška rock skupina Scorpions bo 5. decembra prvič nastopila v Sloveniji. Foto: Flickr

Nemška rock skupina Scorpions bo 5. decembra prvič nastopila v Sloveniji. V ljubljanski dvorani Stožice se bo ustavila v sklopu turneje Crazy World. Izvedli bodo vrsto uspešnic, med katere sodijo Wind of Change, Rocking Like a Hurricane, Still Loving You in Send Me An Angel. Obeta se "razkošna odrska produkcija in vizualno mogočen rock spektakel".

Organizatorji slovenskega koncerta napovedujejo, da bo zasedba v Stožicah nastopila na t.i. catwalk odru, ki bo obiskovalcem omogočil, da si bodo nastopajoče ogledali od blizu. Scorpions so pred slabima dvema letoma obeležili 50. obletnico delovanja in oboževalcem že tedaj sporočili, da se še ne nameravajo ustaviti.

Skupino Scorpions je leta 1965 v Hannovru ustanovil kitarist Rudolf Schenker, vendar je v zatišju ostala skoraj štiri leta, vse dokler Schenker k sodelovanju ni povabil svojega mlajšega brata Michaela in pevca Klausa Meina. Zadnjo spremembo v postavi so Scorpions doživeli nedavno, ko se je bendu pridružil nekdanji bobnar skupine Motorhead Mikkey Dee.

Prvo ploščo Lonesome Crow je zasedba izdala leta 1972, veliki komercialni uspeh pa doživela v začetku 80. let z izidom albuma Love At First Sting (1984), na katerem sta uspešnici Rocking Like a Hurricane in Still Loving You.

V glasbeno zgodovino pa so se Scorpions zapisali leta 1991 z albumom Crazy World in balado Wind of Change, svojevrstno himno tedanjih političnih sprememb v Evropi, ki po besedah organizatorjev pri oboževalcih še vedno sproža nostalgijo in navdušenje.

Do danes so Scorpions izdali 18 studijskih albumov, nazadnje so leta 2015, ob 50. obletnici delovanja izdali album Return to Forever. V karieri so prodali več kot 100 milijonov plošč in pred polnimi koncertnimi dvoranami nastopali na vseh kontinentih sveta.

V Slovenijo prihajajo v sklopu svetovne turneje, na katero se bodo podali jeseni in so jo poimenovali po svojem najbolj uspešnem albumu Crazy World.

Frontman Main je o turneji povedal: "Ko smo ob koncu hladne vojne leta 1991 izdali album Crazy World, je bilo kljub napeti situaciji v zraku čutiti upanje in vero v mirnejšo prihodnost. Šestindvajset let pozneje se razmere še vedno zaostrujejo, svet je vsak dan bolj nor, zato je Crazy World primeren moto za našo prihajajočo turnejo. Zelo se veselimo, da bomo spet z vami."

Vstopnice bodo na prodaj od 5. aprila, so še sporočili iz NuCoast Concerts.

nazaj na vrh