Princ Harry ne mara selfijev

  • Napisal  STA, B.S.
Princ Harry ne mara selfijev Princ Harry ne mara selfijev Foto: commons.wikimedia.org

Princ Harry je med obiskom v Avstraliji svoje oboževalce opozoril na slabosti selfijev, torej fotografij, ko oseba posname samo sebe, najpogosteje s pametnim telefonom, in jih nato objavi na družbenih omrežjih. Kot je dejal, sovraži selfije in ima veliko raje navadne fotografije.

30-letnega britanskega princa je v ponedeljek v Canberri toplo sprejelo več sto njegovih oboževalcev. Med njimi je bila tudi najstnica, ki je s telefonom želela posneti avtoportret s princem v ozadju.

"Ne, sovražim selfije," je dejal princ Harry.

"Resno. Morate nehati. Vem, da ste mladi, a selfiji niso v redu," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal princ Harry in dodal: "Posnemite normalno fotografijo."

Strokovnjakinja za družbene medije na univerzi v Melbournu Lauren Rosewarne je ob tem menila, da bi bilo treba prinčeve besede vzeti kot "besede modrosti" mladim, ki s svojimi objavami na družbenih omrežjih puščajo neizbrisne elektronske sledi.

"Mlade je treba opozoriti, kolikor pogosto je le mogoče, da vse, kar objavijo na družbenih omrežjih, tam tudi ostane, četudi to izbrišejo," je pojasnila. "On najverjetneje ve bolje kot kdorkoli (...) kako te slike nikdar ne izginejo."

Po oceni Rosewarnejeve princ Harry s svojim odnosom opozarja tudi na estetske pomanjkljivosti selfijev.

Britanski princ Harry je v ponedeljek pred zaključkom svoje desetletne kariere v britanski vojski prispel v Avstralijo, kjer se bo v Sydneyju, Darwinu in Perthu za en mesec pridružil avstralskim oboroženim silam.

V maju bo obiskal še Novo Zelandijo, junija pa bo zapustil vrste britanske vojske.

STA, B.S.

nazaj na vrh