Ozzy Osbourne za leto 2018 napovedal poslovilno svetovno turnejo

  • Napisal  STA, G. B.
Ozzy odhaja v pokoj. Ozzy odhaja v pokoj. Foto: Alberto Cabello / Wikipedia

Legenda metala Ozzy Osbourne je napovedal, da se bo prihodnje leto odpravil na svojo zadnjo svetovno turnejo. Na pot se bo podal 5. maja v Mehiki, nato bo koncertiral v Čilu, Argentini in Braziliji. Koncertu v Moskvi 1. junija bo sledil evropski del turneje, ki jo bo sklenil v Severni Ameriki, je pisala francoska tiskovna agencija AFP.

Osbourne (68) je pred časom izjavil, da ga ves čas sprašujejo, kdaj se bo vendarle upokojil. V ponedeljek pa je t.i. Princ teme napovedal, da se bo prihodnje leto odpravil na poslovilno svetovno turnejo, a pušča odprto, da bo kdaj pa kdaj še kje nastopil.

Na turneji se mu bo pridružil ameriški kitarist Zakk Wylde, ki je doprinesel k hitremu in nabitemu zvoku Osbourneove zasedbe konec 80-ih let minulega stoletja. Osbourne je Wyldea zamenjal leta 2009, v zadnjem času pa ga je ponovno povabil k sodelovanju, navaja AFP.

V začetku letošnjega leta so sicer zaključek svojega delovanja naznanili tudi Black Sabbath, katerih pevec je bil Osbourne vse do leta 1979, ko so mu ostali člani zasedbe dali nogo zaradi težav, ki jih je imel z zlorabami raznih substanc. Black Sabbath so svoj zadnji koncert izvedli 4. februarja v Birminghamu.

Zatem se je Osbourne podal na samostojno pot in dosegel svetovni sloves. Med drugim je znan po tem, da je med koncertom leta 1982 ugriznil v glavo živega netopirja. Dve desetletji kasneje pa so preko resničnostnega šova glasbene televizije MTV The Osbournes zanj izvedeli tudi pripadniki mlajših generacij.

nazaj na vrh