Osebni Lennonov izvod plošče Yesterday And Today na dražbi

  • Napisal  STA, G. B.
John Lennon s soprogo Yoko Ono leta 1969 John Lennon s soprogo Yoko Ono leta 1969 Foto: Joost Evers / Anefo / Wikipedia

Pri avkcijski hiši Heritage Auctions bodo 11. novembra na dražbi ponudili izvod plošče Yesterday And Today skupine The Beatles, ki je bil zasebna last Johna Lennona. Album slovi po kontroverznem ovitku, znanem tudi kot mesarski ovitek, na katerem so Beatli odeti v bele halje ter obdani s kosi mesa in obglavljenimi lutkami dojenčkov.

Yesterday and Today je deveti studijski album skupine The Beatles, ki je leta 1966 pri založbi Capitol sprva izšel v ZDA in Kanadi. Na dvostranskem albumu so med drugim uspešnice Drive My Car, Nowhere Man, Yesterday in We Can Work It Out. Naslovnico plošče, ki bo ponujena na dražbi, krasijo tudi podpisi Lennona ter Paula McCartneyja in Ringa Starra.

Po pisanju spletnega portala Teamrock, preko spletne strani Heritage Auctions že sprejemajo ponudbe interesentov, pri avkcijski hiši pa pričakujejo, da bodo na dražbi za ploščo iztržili več kot 200.000 ameriških dolarjev.

The Beatles so bili britanska glasbena skupina iz Liverpoola, aktivna v 60. letih minulega stoletja, v postavi Lennon, McCartney, Starr in George Harrison. Obveljali so za eno komercialno najbolj uspešnih in tudi kritiško dobro sprejetih skupin vseh časov, pomembno pa so vplivali tudi na nastanek in razvoj glasbe v Veliki Britaniji in po svetu. Številni mladi so podlegli beatlemaniji in jih posnemali, saj so jim predstavljali izraz uporništva.

nazaj na vrh