Nemški turist s traktorjem na počitnice na Hrvaško

  • Napisal  STA, G. B.
Nemški turist s traktorjem na počitnice na Hrvaško Foto: Wald1siedel / Wikipedia

Nemški turisti radi preživljajo počitnice na Hrvaškem, eden od njih pa se je letos odločil, da bo tja šel kar s traktorjem. Hrvaški mediji so 63-letnega Ernsta Ebelinga posneli blizu Reke, ko je bil po dveh tednih počitnic v Dalmaciji že na poti domov. V eno smer je prevozil 1700 kilometrov, na poti je bil devet dni.

Ebeling živi v mestu Hohenhameln nedaleč Hannovra, na severu Nemčije, letos pa se je odločil, da se bo na počitnice odpravil s svojim traktorjem.

"Dva tedna sem bil na počitnicah v Trogirju in Splitu. Sem na poti domov, do kamor je iz Splita približno 1700 kilometrov," je povedal za komercialno Novo TV, ki je Ebelinga posnela v soboto.

Pojasnil je, da je pot razdelil na devet dni in je dnevno prevozil med 110 in 250 kilometrov z največjo hitrostjo 27 kilometrov na uro. Na počitnicah je bil 14 dni, za pot na Hrvaško in nazaj domov pa potrebuje 18 dni.

Ebeling je povedal, da traktor ni najbolj priljubljeno prevozno sredstvo njegove soproge, ki je zato na počitnice odšla z letalom.

nazaj na vrh