Na Otoku spoznali za krivega 101 leto starega pedofila

  • Napisal  STA, G. B.
Na Otoku spoznali za krivega 101 leto starega pedofila Foto: Diliff / Wikipedia

Sodišče v Birminghamu je v petek 101 leto starega pedofila Ralpha Clarka spoznalo za krivega 21 spolnih kaznivih dejanj, ker je med letoma 1974 in 1983 spolno zlorabljal dve sestri, ki sta bili takrat stari štiri in 13 let, ter dečka. Enega najstarejših obsojencev v britanski zgodovini verjetno čaka več kot desetletna zaporna kazen.

Sestri, ki sta danes stari med 40 in 50 let, sta policijo o zlorabi obvestili potem, ko sta na družbenem omrežju Facebook opazili fotografije s praznovanja Clarkovega 100. rojstnega dne, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Upokojeni voznik tovornjaka je zanikal posilstvo sester in ju označil za "serijski lažnivki". Obsojen pa je bil tudi spolnega napada na dečka, kar je med sojenjem priznal.

Tožilka Claire Nicholls je dejala, da je Clarke z ustrahovanjem nadziral svoje žrtve in da je več kot 40 let mislil, da bo lahko ušel roki pravice.

Detektivka Emma Fennon, ki je sodelovala pri preiskavi, je dejala, da si je obsodbo zaslužil. Ob tem je izpostavila, da žrtve "že prestajajo dosmrtno kazen", pri čemer je mislila na desetletja trpljenja med zlorabami in po njih.

Po besedah sodnika Richarda Bonda sodišče razmišlja o kazni, višji od desetih let. "Realnost je, da je toliko star, da bo osupljivo, če bo izpuščen nazaj v skupnost," je povedal. Kazen mu bodo izrekli v ponedeljek, še navaja dpa.

nazaj na vrh