Legendarni Depeche Mode nocoj pred razprodanimi Stožicami

  • Napisal  STA, G. B.
Depeche Mode Depeche Mode Foto: Nir Nussbaum / Wikipedia

Slovenijo danes čaka eden od koncertnih vrhuncev letošnjega leta z nastopom britanske zasedbe Depeche Mode, ki se k nam vrača po 11 letih. Koncert v Dvorani Stožice je razprodan.

Legendarna synthpop skupina, ki jo sestavljajo Dave Gahan, Martin Gore in Andy Fletcher, prihaja v Slovenijo na začetku turneje Global Spirit, s katero promovira marca izdan studijski album Spirit. Ta predstavlja njen prvi projekt po štirih letih premora.

Turnejo so fantje, ki slovijo po revolucionarnih nastopih, prežetih z močnimi emocijami, začeli pred devetimi dnevi v Stockholmu. Na štirih koncertih so se predstavili z izborom pesmimi z zadnjega albuma, vključno z edinim do sedaj izdanim singlom, Where Is the Revolution?, pomešanim z največjimi hiti iz svoje 36 let dolge kariere.

Na glasbeni sceni so se namreč pojavili v osemdesetih in vrhunec doživeli v devetdesetih, ko so pridobili naziv najboljše electro-synth skupine. V tem času so prodali več kot 100 milijonov albumov in igrali pred več kot 30 milijoni oboževalcev.

Slovenijo so Depeche Mode nazadnje obiskali leta 2006, ko so v sklopu turneje Playing the Angel zatresli stari bežigrajski stadion. Takrat so kot predskupina nastopili britanski rockerji Placebo, nocoj pa bo publiko ogreval danski indie rock duo The Raveonettes.

Vstopnice za nedeljski koncert so uradno pošle že marca, a so organizatorji nekaj dodatnih vstopnic sprostili v zadnjem tednu - tudi te so bile hitro pograbljene.

nazaj na vrh