Legendarna evrovizijska Tajči kljubuje hudim preiskušnjam

  • Napisal  C. R.
Tajči že zdavnaj ni več divja najstnica. Tajči že zdavnaj ni več divja najstnica. Foto: Matthew Cameron / Wikipedia

Se še spomnite legendarne pevke Tatjane Matejaš? Ime in priimek ne povesta kaj dosti, poznali smo jo namreč pod vzdevkom Tajči. Še kot najstnica je nastopila na izboru jugoslovanske evrovizijske popevke in nato na Eurosongu nastopila pred domačim občinstvom v Zagrebu, njena skladba »Hajde da ludujemo« pa je obnorela vso nekdanjo skupno državo.

Tako kot naša Moni Kovačič se je tudi Tajči kasneje preselila v ZDA in tam začela novo življenje. Ustvarila si je tudi družino, saj ima tri sinove. Vendar pa je njen mož Matthew Cameron zbolel za rakom na pljučih, zato je Tajči pozvala svet za pomoč. Zdravljenje je namreč precej drago. »Hvala vsem za molitev in energijo, ki nam jo pošiljate, ter za hrano, ki nam jo prinašate. To je najtežja objava, kar sem jih kdaj delila, in težko verjamem, da ta stran govori o nas. Strinjam se z vsemi, ki mislijo, da bi moral Matthew prenehati delati ali da bi moral vsaj manj, da bo lahko vso energijo vložil v ozdravitev. Njemu in otrokom bi rada pomagala, kolikor lahko. Če nam lahko pomagate tudi vi, bomo zelo hvaležni. Delala bom še naprej in potrebujem vašo podporo, zato me najemite za predavanja in koncerte. Hvala, prijatelji,« je konec februarja zapisala legendarna hrvaška pevka, ki deluje kot mentorica petja in celo obiskuje zapore. Nedavno so prišle v javnost bolj spodbudne novice, da je Matthew Cameron postal poskusni zajček za nova zdravila proti raku, slednji se je nehal širiti.

Pevka se v svojih zapisih pogosto spominja svoje preteklosti, a nič kaj nostalgično. V enem od svojih zapisov je razkrila, da so jo kot sedemnajstletno pevko izrabili in iz nje namenoma naredili neumno svetlolasko, čeprav je bila, kot trdi, zelo dobra pevka in si je le želela uspeti. »Bila sem mlada in neizkušena,« je priznala in opisala, kako so se ji ob nastopu na makedonski televiziji smejali, ker ni znala makedonsko. Poleg tega ljudem, ki so vodili njeno kariero, zameri tudi, da so jo vedno oblačili kot lutko. Prav zato se je odločila, da bo snemala predvsem glasbo z duhovnimi, krščanskimi besedili.

Na tem posnetku pa si lahko ogledate, kako je Tajči leta 2006 pričevala na festivalu mladih v Medžugorju. Na tem festivalu je kasneje kot pričevalec nastopal tudi Paddy Kelly.

nazaj na vrh