Komedija PR'HOSTAR postala DRUGI najbolj gledan slovenski film

 • Napisal  Karantanija cinemas
JERC JERC Foto: Karantanija cinemas

Slovenska komedija gorenjskih gaunarjev Pr'Hostar, ki je od samega začetka predvajanja podirala rekord za rekordom, je tudi v novem letu postregla z novim. V tem koncu tedna se je zavihtela na drugo mesto najbolj gledanih slovenskih filmov in tako prehitela gledanost komedije Petelinji zajtrk (2007), ki beleži obisk 183.269 gledalcev. Komedija Pr'Hostar si je z izjemnim rezultatom prislužila tudi tretjo veliko zlato rolo, ki jo za preseženih 175.000 gledalcev podeljujeta Kolosej in Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev.

»Številke so dokaz, da so ljudje lačni komedije in film je dokaz, da smo mladi lačni izzivov,« meni igralec, scenarist in producent Goran Hrvaćanin.

»Vsem obiskovalcem kina bi se radi zahvalili za izjemno podporo in tako množičen obisk kinodvoran. Niti v najlepših sanjah nismo pomislili, da bo naš film doživel tak uspeh in postal pomemben del slovenske filmske kulture. Lepo je biti v družbi najboljših. Še enkrat hvala. Se gledamo v kinu!» pa pravi igralec, scenarist in izvršni producent Dejan Krupić.

REZULTATI:

 • Pr'Hostar zabeležil največji otvoritveni vikend leta 2016: 28.160 gledalcev

 • Luka Marčetić osvojil rekord otvoritvenega vikenda med slovenskimi režiserskimi prvenci

 • Pr'Hostar že v otvoritvenem vikendu osvojil prvo Zlato rolo (25.000 gledalcev)

 • Pr'Hostar v prvem tednu predvajanja osvojil tudi drugo Zlato rolo (50.000 gledalcev)

 • Pr'Hostar v pičlih 11 dneh osvojil tretjo Zlato rolo (75.000 gledalcev)

 • Pr'Hostar v treh vikendih rednega predvajanja presegel magično mejo 100.000 gledalcev

 • Pr'Hostar postal najbolj gledan film leta 2016!

 • Pr'Hostar v štirih vikendih osvojil VELIKO ZLATO ROLO (125.000 gledalcev)

 • Pr'Hostar v petih tednih osvojil DRUGO VELIKO ZLATO ROLO (150.000 gledalcev)

 • Pr'Hostar pristal na TRETJEM mestu najbolj gledanih celovečercev samostojne Slovenije

 • Pr'Hostar v devetih tednih osvojil TRETJO VELIKO ZLATO ROLO (175.000 gledalcev)

 • Pr'Hostar se je v enajstem vikendu zavihtel na DRUGO MESTO najbolj gledanih celovečercev samostojne Slovenije

 • Skupno število gledalcev: 185.031

O ZGODBI:

»Sam še dons pa do smrti grem na šiht, pol sm pa fraj.« - Jerč, PR'HOSTAR

Domača komedija nas bo popeljala na idilično gorenjsko podeželje, natančneje v majhen hotel Pr'Hostar, ki posluje razmeroma slabo. Za njegovo klavrno stanje je v veliki meri odgovoren stiskaški in pogoltni direktor, delež krivde pa neizpodbitno nosi tudi svojeglavo osebje.

Ko na vrata hotela potrka tuji kupec dvomljivega slovesa, se zaposleni zbojijo za svoje službe. Odločno vzamejo stvari v svoje roke in skušajo sabotirati prodajo!

Ali jim bo uspelo, že lahko izvemo v kinematografih širom Slovenije!

O FILMU PR'HOSTAR:

»Za devetimi gorami in tremi cipresami leži majhna vasica in v njej hotel, kjer ostri so jeziki in prepovedani dotiki.« - serija Pr'Hostar

Pred štirimi leti je spletna serija Pr'Hostar postala pravi slovenski YouTube fenomen. Ustvarjalna ekipa, ki jo je širša javnost spoznala v skečih, kot so Car, Krastać in Carice, je tedaj postregla z izvirnimi prigodami gorenjskih gaunarjev, sočnim besediščem in zabavnimi liki, ki so jih gledalci v trenutku vzljubili. Medtem ko so videi beležili pol milijonske in celo milijonske oglede, njihovi stvaritelji niso počivali na lovorikah, temveč so neumorno pripravljali svoj prvi celovečerni film.

Slednjega so slovenski mojstri satire osnovali na četrti epizodi serije, kjer se v središču zgodbe odvija neizprosno hudomušen boj malega človeka proti pogoltni oblasti. Zgodbo malih ljudi velikih src so umestili na gorenjsko podeželje, v propadajoč hotel, kjer moči merijo izkoriščevalski direktor in muhasto osebje.

Preko likov, zaposlenih v hotelu Pr'Hostar, so ustvarjalci prikazali vsakodnevne frustracije navadnih delavcev, ki so podvrženi raznovrstnim zahtevam in kapricam nadrejenih. Tako je svojeglavo osebje postalo necenzuriran glas ljudstva. In čeprav so tudi hotelski uslužbenci pri izpolnjevanju svojega poslanstva lahko malce kruti, so predvsem resnični in človeški, s čimer se bodo gledalci zlahka poistovetili.

Pod scenarij za film, ki je nastajal skoraj leto dni, se podpisujeta Goran Hrvaćanin in Dejan Krupić, režisersko taktirko pa je prevzel Luka Marčetić, avtor serij Dan ljubezni in V dvoje. Kar se igralske zasedbe tiče, se lahko nadejamo ponovnega druženja z vsemi že poznanimi liki iz serije Pr'Hostar, obenem pa nas bodo razveselili tudi novi karakterji in posebni gostje.

Spletna serija: tinyurl.com/PrHostar

Showreel avtorjev: tinyurl.com/AjkuleShowreel

IGRALSKA ZASEDBA: Dejan Krupić, Goran Hrvaćanin, Igor Kešina, Miha Brajnik, Mateja Terseglav, Aljoša Armuš, Haris Raković, Mario Ćulibrk, Luka Marčetić, Niko Zagode, Yulya Molina, Miri Bolte, Uroš Albert, Jože Robežnik

REŽIJA: Luka Marčetić

SCENARIJ: Goran Hrvaćanin in Dejan Krupić

PRODUCENT: Goran Hrvaćanin

IZVRŠNI PRODUCENT: Dejan Krupić

DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Sašo Štih

MONTAŽA: Goran Hrvaćanin in Luka Marčetić

PREOSTALA EKIPA: Jan Misir – asistent kamere, Lev Predan Kowarski – gafer/lučkar, David Wetter Zagajšek – mikroman, Erik Margan – asistent režije, Tosja Berce Flaker – tajnik režije, Maja Razboršek, Ana Lazovski in Manja T. Korošec – maska

nazaj na vrh