Ilka Štuhec bo zaplesala v oddaji Zvezde plešejo

Z belih strmin gre na plesišče... (foto: Wikipedia) Z belih strmin gre na plesišče... (foto: Wikipedia)

Ilka Štuhec, najuspešnejša slovenska alpska smučarka po tekmovalni upokojitvi Tine Maze, se je odločila rehabilitacijo po poškodbi ter priprave na novo tekmovalno sezono začiniti z nečim povsem drugačnim. Sedemindvajsetletna Mariborčanka bo zaplesala ter nastopila v zabavni oddaji Zvezde plešejo na komercialni televiziji Pop TV.

 

Simpatična Štajerka bo svoje plesne gibe pokazala v nedeljski oddaji. Aktualno svetovno smukaško prvakinjo smo sicer vajeni občudovati pri napadanju belih strmin, a ima vrhunska športnica tudi zelo rada ples. V mladosti ga je namreč trenirala - vse dokler ni prevladalo smučanje, ob tem razkrivajo na spletnih straneh 24ur.com.

"Zdaj ji ples predstavlja hobi oziroma sprostitev. Z njim nas je že osupnila, ko je delila posnetek, na katerem se je zavrtela s profesionalnim plesalcem, zdaj pa bo še toliko bolj zablestela. Z njo bo zaplesal prav tako simpatični Štajerec Arnej Ivkovič, ki se je sicer od tekmovalnega dela šova moral posloviti že v prvi oddaji," ob tem še navajajo na spletnih straneh 24ur.com.

"Najraje plešem po občutku, brez koreografij, da se sprostim," je dejala Štuhčeva, ki je za nedeljsko oddajo izbrala vroče ritme latinsko-ameriškega plesa. "Do šova je še nekaj časa, tako da treme še ni, ampak verjamem, da bo vedno večja," je še dejala smučarka.

Štuhčeva je lani februarja v St. Moritzu postala tretja slovenska svetovna prvakinja za Matejo Svet (v slalomu leta 1989) in Tino Maze (v veleslalomu leta 2011, superveleslalomu leta 2013 in smuku ter superkombinaciji leta 2015).

V svetovnem pokalu alpskih smučark je trinajstkrat stala na stopničkah, od tega sedemkrat na najvišji. Vse zmage in stopničke je osvojila v sezoni 2016/17.

Mariborčanki je kruta igra usode lani oktobra na treningu v Pitztalu, ko si je pri padcu poškodovala koleno, vzela celotno pravkar končano olimpijsko sezono. Nista pa ji poškodba in operacija vzeli poguma in volje, da se oktobra znova vrne na tekmovalne proge še močnejša.

Štuhčeva ne bo edina vrhunska športnica, ki bo zaplesala v oddaji Zvezde plešejo. V plesu se je preizkusila tudi nekdanja športna plezalka Natalija Gros.

Potem ko je Grosova z vso Slovenijo v oddaji podoživela tragično družinsko zgodbo, ko se je njej in partnerju Juretu Breceljniku leta 2015, rodila hči Ela, čez pet mesecev pa je partner umrl za posledicami kapi, je s soplesalcem Miho Peratom zablestela v ritmih čačača. Pohvalil jo je celo sodnik Andrej Škufca.

nazaj na vrh