Peticija za zaščito evropskih avtohtonih manjšin

  • Napisal  sds.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična fotografija Simbolična fotografija

Slovenska demokratska stranka je pristopila k zbiranju podpisov evropske državljanske pobude z naslovom Minority SafePack. 

Namen pobude je zaščita avtohtonih narodnih manjšin v Evropi, kamor so vključene tudi slovenske manjšine v tujini ter italijanska in madžarska manjšina v Sloveniji. Poglavitni cilj pobude je sprejem niza pravnih aktov za izboljšanje zaščite oseb, ki pripadajo avtohtonim narodnim in jezikovnim manjšinam v EU. Ti bi namreč morali vključevati politične ukrepe na področju regionalno govorjenih jezikov in jezikov manjšin, izobraževanja in kulture, regionalne politike, sodelovanja, enakosti, avdiovizualnih ter drugih medijskih vsebin. Več informacij o sami pobudi lahko najdete na spletni strani https://www.fuen.org/ ali na spletni strani evropske državljanske pobude: http://www.minority-safepack.eu/.

Zbiranje podpisov poteka do 3. aprila 2018. Pobudo lahko podpišejo vsi državljani EU, ki imajo volilno pravico. Po predpisih o evropskih državljanskih pobudah moramo v Sloveniji zbrati  6000 podpisov.
Prosimo vas, da z delitvijo pobude po socialnih in elektronskih kanalih pobudo podpremo. 

Svoj podpis lahko oddate na povezavi: https://ec.europa.eu/citizens-initiative/32/public/#/

Vir: Strokovni svet SDS
 

nazaj na vrh