Koncert Giannija Rijavca 9. decembra v Vili Vipolže v Goriških Brdih

  • Napisal  Gianni Rijavec

Po zelo uspešnem koncertu na grajskem dvorišču v Štanjelu bo Gianni Rijavec z novim glasbenim pop- simfo stilom imel koncert v Vili Vipolže v Goriških Brdih. Gianni Rijavec, ki je svojim starejšim skladbam in novo nastajajočim melodijam dodal godalni kvartet, bo v idilični vili sredi Goriških Brd nastopil 9. decembra.

Za ustvarjanje svojega novega glasbenega stila se je povezal z maestrom Patrikom Greblom, ki pripravlja priredbe za godalni kvartet, ki ga sestavlja štiri dekleta: Kati Harej- 1. violina, Anja Istenič- 2. violina, Ajda Lemut- Viola in Patra Tavčar- čelo. Poleg godalnega kvarteta pa Giannija Rijavca spremlja tudi pop ansambel, ki ga sestavljajo: Matjaž Švagelj-bas,vokal; Arian Krašna- kitara, vokal in Mitja Tavčar-bobni, različna tolkala. Zadnja Giannijeva stvaritev z novim glasbenim stilom je pesem z naslovom Ljubezen, za katero je posnel tudi videospot. Pri Giannijevi glasbi je poudarek tudi na prepoznavni melodiji in večglasnem petju.

Sam pravi, da se je značilna melodija, ki si jo ljudje sicer zapomnijo nekako izginila iz slovenske pop glasbe. Tudi slovenska glasba ima melodijo, ki pa je zaradi odrivanja iz medijskega prostora izginila iz ušes ljudi, preprosto slovenske pop melodije ljudje nimajo več v ušesih. Gianni Rijavec je po dolgih letih ustvarjanja postavil na oder klavir, njegov osnovni inštrument za katerega pravi, da ga je skozi leta nekako »pozabil« doma. Klavir je namreč na domačiji kjer glasbenik živi prisoten že nekaj stoletij. Gianni pravi, da je prej znal igrati klavir kot pisati.

9. decembra se v Vili Vipolže obeta pravi romantični spektakel ob soju sveč.

nazaj na vrh