4.8 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Večni Kocijančič ostaja podpredsednik Fis

Nekdanji predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič ostaja podpredsednik Mednarodne smučarske zveze (Fis), so določili na seji predsedstva zveze po kongresu v grškem letovišču Costa Navarino. Kocijančič bo tudi na čelu delovne skupine za vodenje zveze.

Za podpredsednike Fisa so bili izbrani še Japonec Aki Murasato, Šved Mats Arjes in Kanadčan Patrick Smith.

Tone Vogrinec je kot nekdanji predsednik komisije Fisa za alpsko smučanje za izjemen prispevek postal častni član tega komiteja. To čast je doživela še šesterica nekdanjih predsednikov različnih komitejev zveze.

Šestinsedemdesetletni Kocijančič, ki je tudi predsednik Evropskih olimpijskih komitejev (EOC), je bil pred tem v petek ob koncu 51. kongresa v Grčiji znova izvoljen v predsedstvo oziroma svet Fisa, kjer je že od leta 1981. Kocijančič je na volitvah, prisotnih je bilo 68 nacionalnih zvez, dobil 117 od 121 možnih glasov.

Že šesti mandat pa je dobil zdajšnji predsednik Fis Gian Franco Kasper. Ta je šele četrti predsednik Fisa od ustanovitve leta 1924, Kasper pa zvezo vodi od leta 1998.

Že v četrtek pa je Planica za leto 2023 dobila organizacijo nordijskega svetovnega prvenstva, ko je v boju za glasove delegatov na kongresu premagala norveški Trondheim.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine