11.5 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Poslušajte si neverjetno pričevanje hrvaške atletinje Blanke Vlašić, ki je v Medžugorju pričevala, kako je po čudežni poti na zadnjih olimpijskih igrah prišla do bronaste medalje!

Hrvaška atletinja Blanka Vlašić velja za eno najbolj prepoznavnih hrvaških športnic. 34-letna Splitčanka je nase opozorila že kot najstnica leta 2000 na svetovnem mladinskem prvenstvu v Čilu, ko je dosegla prvo mesto v skoku v višino. Naslov prvakinje na svetovnem atletskem prvenstvu je dosegla leta 2007, ko je osvojila tudi prvo mesto sezone. Leto pozneje je na olimpijskih igrah v Pekingu osvojila srebrno medaljo.

 

Do leta 2013 je njeno življenje temeljilo na uspehu in karieri. Tistega leta pa je doživela težko poškodbo in zaradi nje padla v depresijo. V tistem času jo je prijatelj obvestil, da je molil zanjo v cerkvi sv. Antona Padovanskega na Poljudu (Split). Nekaj dni pozneje pa se ji je javil njen brat Nikola Vlašić, sicer nogometaš Hajduka, in ji povedal, da se je spreobrnil. Ta pogovor jo je notranje močno spremenil. Svoje življenje je predala Bogu.

Po hudih težavah s poškodbami je leta 2016 odšla na olimpijske igre v Rio de Janeiro z nezaceljeno poškodbo ter praktično nepripravljena, vendar je vse prepustila Bogu. Zelo presenetljivo je osvojila tretje mesto – podobno kot Petra Majdič leta 2010 na zimskih olimpijskih igrah v Vancouvru, ko je nastopila s poškodbo in osvojila tretje mesto.

Njeno pričevanje (v hrvaščini) si lahko poslušate TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine