13.4 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Planica se četrtič nadeja srečne roke pri izboru za SP

Danes bodo delegati na 51. kongresu Mednarodne smučarske zveze (Fis) izbirali organizatorje svetovnih prvenstev v štirih disciplinah, za Slovenijo bo najbolj zanimivo, ali bo Planica gostila SP v nordijskem smučanju leta 2023. Odločitev bo predsednik Fisa Gian Franco Kasper sporočil okrog 18. ure. Edini protikandidat je norveški Trondheim.

 

Že v torek sta planiško kandidaturo predstavila predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar in ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič.

Ekipa, ki je v zadnjem letu vodila kandidaturo, je prepričana, da je pripravila vse potrebno za pozitiven rezultat, in meni, da se bo po tokratnem kongresu Fisa na minule kongrese v Južni Koreji, Španiji in Mehiki spominjala le še kot na nujne postanke do cilja. Planica je namreč doslej že trikrat neuspešno kandirala za to tekmovanje, in sicer za prvenstva leta 2017, 2019 in 2021.

Ob gostitelju nordijskega SP bodo delegati na kongresu v grškem letovišču Costa Navarrino odločali še o gostitelju SP v smučarskih poletih leta 2022 (Vikersund), SP v alpskem smučanju 2023 (Courchevel, Saalbach) ter SP v deskanju in smučanju prostega sloga 2023 (Bakuriani).

Na kongresu bodo volili tudi člane predsedstva oziroma sveta Fisa, kjer se za nov mandat poteguje Janez Kocijančič, ki je član predsedstva Fisa že od leta 1981. Volitve bodo na sporedu v petek, 18. maja.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine