15.8 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Nogometna Olimpija po nove izzive odslej tudi z glavnim pokroviteljem

Nogometaše Olimpije ta teden čakata dva pomembna dvoboja, najprej povratna tekma kvalifikacij evropske lige s Helsinki, potem pa še slovenski derbi z Mariborom. Lotili pa se ju bodo v nekoliko spremenjeni podobi, saj imajo Ljubljančani odslej glavnega pokrovitelja, Zavarovalnico Merkur, njen logotip pa bo po novem tudi na zelenih dresih Olimpije.

 

Olimpija je bila dolgo brez glavnega pokrovitelja, ki bi našel mesto tudi na dresih prve ekipe, a so novega pokrovitelja v ljubljanskem taboru predstavili danes, ko se v klubu tudi že resno pripravljajo na dve zahtevni tekmi v treh dneh.

Sodelovanje z novim pokroviteljem so v klubu sklenili za tri leta. “Ni bilo treba dolgo, da smo se dogovorili. Druži nas zelena barva, a tudi želja po skupnem dobrem delu in sodelovanju. Dolgo smo bili brez pokrovitelja, iskali smo partnerja, ki bi bil takšen v pravem pomenu besede. Upam, da se bo naše sodelovanje pokazalo za pravo stvar,” je ob sklenitvi pogodbe dejal predsednik kluba Milan Mandarić. O tem, kam bodo usmerili sredstva pokrovitelja, ni želel podrobno govoriti, je pa namignil, da Olimpijin projekt nogometnega centra, namenjenega mladim igralcem, ni pozabljen, le čaka na pravi trenutek. Prav tako pa ni želel razkriti finančnih podrobnosti: “To je poslovna skrivnost. A ne gre samo za denar, gre tudi za prave odnose med nami.”

Na novinarski konferenci je zadovoljstvo ob sodelovanju izrazil tudi predsednik uprave Zavarovalnice Merkur Martin Stihsen. “Ponosni smo na to partnerstvo, naš cilj je dolgoročno sodelovanje. Naše barve gredo lepo skupaj, imamo pa še veliko več razlogov za sodelovanje. Prišli smo v velik klub in tu nameravamo tudi ostati,” je dejal Stihsen.

Na novinarski konferenci so nato predstavili tudi tekmovalne cilje v bližnji prihodnosti. O slovenskem derbiju, ki ga bo ljubljanski stadion Stožice gostil v nedeljo in za katerega so doslej prodali približno 4000 vstopnic, ne trener Aleksandar Linta ne igralec Dino Štiglec še nista želela veliko govoriti. Bolj sta se posvetila prvi tekmi ta teden, četrtkovemu povratnemu dvoboju s Helsinki v tretjem krogu kvalifikacij evropske lige.

Olimpija si je doma zagotovila lepo prednost s 3:0, a, kot poudarja Linta, tekme ne bodo vzeli prelahko. “Upam, da bomo nadaljevali v tem ritmu, da zmagujemo, da dajemo gole in jih ne dobimo. To bi bil najboljši scenarij, a zdaj nas najprej čaka drugi del tekme s Helsinki. Imamo lepo prednost, a nas to ne sme uspavati. Čaka nas težka tekma, verjamem pa, da se bomo zadovoljni vrnili domov,” razmišlja Linta in dodaja: “Derbi je že v mislih, a prva tekma je najbolj važna. Vemo, kaj nam tekma v Helsinkih prinaša, zato je zdaj vsa naša pozornost obrnjena k njej. Ko pa bo te tekme konec, se bomo takoj posvetili Mariboru. Pričakujem, da bodo Finci bolj napadalni, da bodo bolj odprti kot v Ljubljani. Morajo dati gol, tu pa vidim našo priložnost, da imamo več prostora in da pridemo do zadetka, ki bi nam olajšal delo,” pravi začasni trener Linta, ki se ne obremenjuje s tem, da njegov status še ni jasen: “Delam tako, kot da bom trener sto let ali pa smo še en dan. S tem se ne obremenjujem.”

“Ne bi še govoril o derbiju, v četrtek nas čaka pomembna tekma, ki nam lahko prinese zadnji krog kvalifikacij. Smo kakovosten tekmec in če bomo odigrali tako, kot znamo, ne bi smelo biti vprašanj o tem, ali bomo prišli naprej,” pa o tekmi na Finskem pravi Štiglec, ki je poudaril, da v ekipi ni težav, čeprav start v sezono ni bil najboljši: “Rezultati seveda vplivajo na vzdušje. A čeprav smo slabo začeli, ni bilo tako slabo, kot se je zdelo v javnosti. Lepše je, če zmaguješ, odnosi pa so bili vse čas na pravi ravni.”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine