4.5 C
Ljubljana
torek, 23 aprila, 2024

Najprej Fenerbahče – Žalgiris, ob 21.00 Real Madrid – CSKA Moskva

Oči košarkarske javnosti bodo od danes do nedelje uprte v Beograd, kjer se bodo najboljše štiri ekipe stare celine merile za naslov evropskega prvaka. Danes sta na sporedu polfinala; ob 18. uri Fenerbahče – Žalgiris in ob 21.00 Real Madrid – CSKA Moskva. Finale bo v nedeljo ob 20. uri.

Slovenija bo imela na igrišču tri predstavnike. V dresu Real Madrida bosta nastopila Luka Dončić in Anthony Randolph, za Žalgiris pa Beno Udrih.

Na stavnicah je prvi favorit CSKA Moskva, tudi najboljša ekipa rednega dela evrolige, ki ima z zaključnimi turnirji največ izkušenj. Za Ruse bo to že šestnajsti nastop na zaključnih turnirjih evrolige v tem stoletju. Sledi branilec naslova Fenerbahče, s katerim bo skušal trener Željko Obradović osvojiti svoj deseti naslov evropskega prvaka, Real Madrid pa je na stavnicah na tretjem mestu.

Španci imajo priložnost za jubilejni deseti naslov evropskega prvaka, CSKA Moskva je bila doslej petkrat najboljša, Fenerbahče je evropsko slavo prvič okusil lani na domačem “final fouru” v Istanbulu, Žalgiris pa je Evropi vladal 1999 v Münchnu.

V soboto bo evroliga podelila priznanja najboljšim v tej sezoni. Znano je že, da bo Luka Dončić drugič zapored prejel nagrado za najbolj perspektivnega igralca, prvič v karieri pa tudi za mesto v idealni peterki evrolige. Skrivnost ostaja le, kdo bo izbran za najkoristnejšega igralca – MVP; 19-letni Ljubljančan je redni del evrolige končal kot najbolje ocenjeni igralec, najresnejši njegov tekmec v boju za to nagrado pa je Rus Aleksej Šved, ki je bil prvi strelec rednega dela, a se s Himkijem ni prebil na zaključni turnir.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine