11.3 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Tekoči posli Cerjeve vlade: nastavljanje svojih na položaje: Mahnetova na čelu Slovenske filharmonije

Cerarjeva vlada opravlja tekoče posle in v tem času veselo postavlja svoje ljudi na položaje: minister za kulturo Tone Peršak je s 1. avgustom za direktorico javnega zavoda Slovenska filharmonija imenoval Marjetico Mahne. Zadnja pol leta je vršilka dolžnosti, v tem času je po mnenju ministra menda pokazala “odlično poznavanje javnega zavoda z normativnega, finančnega, kadrovskega in nenazadnje organizacijskega vidika”.

Kot so še zapisali na ministrstvu, Marjetica Mahne izpolnjuje vse pogoje za zasedbo delovnega mesta direktorice javnega zavoda Slovenska filharmonija. No, seveda se popolnoma prilega tudi v ideološko shemo oblasti …

Naj spomnimo še, da so nekdanjega direktorja Slovenske filharmonije, Damjana Damjanoviča, politično razrešili s tega položaja. Minister za kulturo Peršak je že kar takoj, 1. januarja, po razrešitvi Damjana Damjanoviča za vršilko dolžnosti direktorice Slovenske filharmonije imenoval Marjetico Mahne, ki je bila do tedaj predsednica sveta SF in se bila med glavnimi pobudniki za razrešitev Damjanoviča. Kot je o tem pisala Nova24tv, ne gre spregledati, da je Mahnetova nekdanja predsednica sveta propadle stranke Zares, njeno imenovanje na vrh filharmonije je tako že druga velika usluga ministra Toneta Peršaka krogu propadlega Zaresa.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine