1.5 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Po Goriških Brdih bo zvenela operna glasba

Renesančna Vila Vipolže bo nocoj pravo prizorišče za ljubitelje opere in klasične glasbe. Tam bodo prvič pripravili Opero pod briškim nebom. Pod taktirko dirigenta Lorisa Voltolinija bodo solisti in zbor mariborske operne hiše ob spremljavi Simfoničnega orkestra SNG Maribor izvajali najlepše operne arije in duete Puccinija, Verdija in Donizettija.

Med nastopajočimi bodo sopranistka Sabina Cvilak, tenorist Renzo Zulian, mezzosopranistka Nuška Drašček Rojko, tenorist Martin Sušnik in basist Peter Martinčič.

“Verjamem, da bomo lahko ustregli še tako zahtevnim glasbenim gostom z zelo širokim naborom skladb. Govorimo o različnih arijah iz znanih oper, kot so Carmen, Nabucco,” je na novinarski konferenci pred letošnjim Praznikom češenj povedala direktorica Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Tina Samec Novak.

Operni dogodek se bo začel ob 21. uri, že uro pred tem pa bo potekal sprejem pred vilo Vipolže, ki ga pripravljajo v sodelovanju z Briškimi ženami in Kletjo Brda. Sprejem je bil predviden že dan prej, vendar so ga zaradi petkovega napovedanega slabega vremena prestavili na soboto.

Koncert pripravljajo Turistični center Neblo, Zavod za turizem, kulturo, mladino in šport Brda in Klet Brda.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine