11.3 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Na festivalu Lent letos našteli 235.000 obiskovalcev

Letošnji, 26. festival Lent, ki je z vrnitvijo glavnega prizorišča na plavajoči oder na Dravi doživel preporod, je v Maribor v devetih dneh pritegnil 235.000 obiskovalcev. Večinoma so prišli iz vse Slovenije, za internacionalizacijo dogodka pa je letos poskrbelo predvsem več kot 1500 udeležencev evropskega prvenstva v veteranski košarki.

 

Obiskovalcem je bilo tokrat na voljo skupaj kar 367 dogodkov na 50 različnih prizoriščih, na katerih je skupaj sodelovalo kar 3715 ljudi iz 32 držav, med drugim poleg evropskih tudi udeleženci iz ZDA, Argentine, Avstralije, Brazilije, Jamajke, Južne Koreje, Kenije, Kube, Malija, Nigerije, Peruja in Venezuele.

Na tradicionalno družinskem festivalu, namenjenem ljubiteljem zelo različnih žanrov, je bilo mogoče spremljati kar 27 različnih zvrsti – od baleta do različnih delavnic, festivala ulične prehrane, filma, folklore, koncertov, impro večerov, likovnih delavnic, pa tudi uličnih gledališč in športnih prireditev.

Kot so sporočili iz Narodnega doma Maribor, ki pripravlja festival, je letos o festivalu poročalo 195 akreditiranih novinarjev, ki so predstavljali 59 medijev iz štirih držav.

Sicer pa je pri organizaciji letošnjega festivala sodelovalo 39 zaposlenih v Narodnem domu Maribor in okoli 817 zunanjih sodelavcev, od tega 574 v Art kampu in 47 prostovoljcev. Dnevno je dogodek varovalo 25 varnostnikov in 40 rediteljev, proračun Festivala Lent pa je letos znašal okoli 1,2 milijona evrov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine