4.6 C
Ljubljana
sreda, 24 aprila, 2024

Na Dunaju opera pod zvezdami s Slovenko Moniko Bohinec

Dunajska državna opera aprila, maja, junija in septembra letos že tradicionalno na velikem platnu v živo prenaša izbrane operne in baletne predstave. V operi pod zvezdami lahko obiskovalci brezplačno prisluhnejo tudi Wagnerjevim in Verdijevim operam, v katerih nastopa slovenska mezzosopranistka Monika Bohinec.

Dunajska državna opera na trgu Herbert von Karajan Platz štiri spomladanske in poletne mesece ponuja brezplačne operne in baletne užitke na prostem tudi za tiste, ki si vstopnic sicer ne morejo privoščiti. Na 50 kvadratnih metrov velikem LED-zaslonu pred stavbo opere predvajajo izbrane predstave z nemškimi podnapisi. V studiu opere s pomočjo petih daljinsko vodenih kamer sestavijo idealno sliko, ki jo v živo predvajajo na zaslonu.

Obiskovalci opere pod zvezdami lahko v sproščenem vzdušju uživajo ob predstavah slavnih skladateljev, kot so Giuseppe Verdi, Richard Wagner, Giacomo Puccini, Richard Strauss, Gioachino Rossini, Rudolf Nurejew in drugi. V treh Wagnerjevih in eni Verdijevi operi nastopa tudi slovenska mezzosopranistka Monika Bohinec, ki je že od leta 2011 kot solistka zaposlena v Dunajski državni operi.

»Ideja o predvajanju opernih predstav v živo se mi zdi čudovita, sploh zato, ker so skoraj vse predstave razprodane in včasih res ni enostavno priti do vstopnic. Večkrat tudi sama na kratko postojim v množici gledalcev in si s prijatelji ogledam kakšen odlomek. Brezplačne predstave pod zvezdami so vsak večer in ob vsakem vremenu zelo dobro obiskane, vzdušje pa je prijetno in sproščeno. Mislim, da na takšen način tovrstno kulturo še bolj približamo vsem ljubiteljem opere in baleta, pa tudi tistim, ki bodo to še postali,« je povedala Monika Bohinec.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine