V Ilirski Bistrici umrl migrant - domnevno zaradi podhladitve Izpostavljeno

  • Napisal  PU/ Z.P.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Potikal se je po bistriških gozdovih, klical brata v Nemčijo in umrl zaradi podhladitve. / Simbolična fotografija Potikal se je po bistriških gozdovih, klical brata v Nemčijo in umrl zaradi podhladitve. / Simbolična fotografija

Včeraj, 7.  11.,  je ob 11.35 pred zgradbo PP Ilirska Bistrica pripeljal osebni avtomobil  Renault Senic, nemških registrskih tablic. Vozila je državljanka Grčije,  v  vozilu  bila  še  dva  državljana Sirije, z urejenim statusom v Nemčiji. Klicali so pomoč, zato je k vozilu takoj pristopil bližnji gasilec in  obvestil  zdravnika,  saj  je  bila  v  avtu še ena oseba, ki je kazala minimalne  znake  življenja. 

Na  kraj  je  prišla  zdravnica iz ZD Ilirska Bistrica,  ki  je moškega oživljala, vendar je kljub temu umrl. Odredila je sanitarno obdukcijo, vzrok smrti je podhladitev in izčrpanost. Policisti so ugotovili, da je umrl 20-letni državljan Sirije. V  razgovorih  so pridobili podatek, da je klical v Nemčijo svoja brata (ki sta  bila  z  njim  v  vozilu) in povedal, da ne more več in naj ga pridejo iskati. Sorodniki so ga našli nekje v gozdu, v bližini Ilirske Bistrice, na podlagi koordinat, ki jih je sam poslal. Zatem pa ga takoj pripeljali na PP Ilirska Bistrica.

nazaj na vrh