Salvini nadaljuje s »čiščenjem« centrov z ilegalnimi migranti

Center z ilegalnimi migranti Beobab v Rimu. Kmalu ga ne bo več. (Slika: RomaSociale) Center z ilegalnimi migranti Beobab v Rimu. Kmalu ga ne bo več. (Slika: RomaSociale)

Policija pod vodstvom notranjega ministra Mattea Salvinija nadaljuje s »čiščenjem« migrantskih centrov v večjih mestih. Včeraj so obkolili in opravili racijo v migrantskem centru Beobab v bližini železniške postaje Tiburtina v Rimu, na svoji spletni strani poroča rimski radio Colonna.

Prebivalci soseske so se že dlje časa pritoževali zaradi ilegalnih migrantov v centru Beobab. Zadeve so postale tako nevarne za življenja domačinov, da so morali pred stanovanjske bloke postaviti straže. Policija jim je potem, ko je notranje ministrstvo prevzel Salvini, končno prisluhnila.

Včeraj je okoli 80 policistov obkolilo migrantski center (vodijo ga humanitarne organizacije), ilegalne priseljence postavilo v tri vrste in začelo se je preverjanje. Na zaslišanje in urad za priseljevanje je bilo odpeljanih 35 ilegalcev, drugi so lahko začasno še ostali v Beobabu. Njihova usoda bo znana v naslednjih dneh.

nazaj na vrh