Nezakoniti migranti vse pogosteje kolovratijo naokoli tudi na območju PU Ljubljana; nekateri so bili ujeti šele v prestolnici

Policisti PU Ljubljana so med opravljanjem nalog  varovanja  državne meje prijeli 14 tujcev, ki so nezakonito prestopili  državno  mejo.   Policisti PU Ljubljana so med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli 14 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 187  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  43 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  56  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 54 dogodkov. Policisti  so  med  drugim s področja kriminalitete obravnavali 7 tatvin, 6 vlomov  (v  enem  primeru  je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  12  prometnih  nesreč  z materialno  škodo  in  nesreči  z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo. S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 24 krat na javnem kraju in 1 krat v zasebnem prostoru. Policisti  so  med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje prijeli 14 tujcev (drž. Afganistana, Alžirije,  Pakistana in Maroka), ki so nezakonito prestopili  državno  mejo.   Prijeti so bili v krajih Stara Cerkev, Kuželj, Seč,  Velike  Lašče  in  Ljubljani.  Postopki  policistov  s  tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta

V  Kočevju  je  bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov. V  okolici Grosuplja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil vodni črpalki. Lastnika je oškodoval za okoli 350 evrov. V  okolici  Ribnice  je bilo vlomljeno v klet, od koder je neznani storilec odtujil motorni žagi. Lastnika je oškodoval za okoli 1000 evrov. V  Grosuplju je bilo vlomljeno v klet, od koder je neznani storilec odtujil kolo. Lastnika je oškodoval za okoli 400 evrov. Na  območju  Bežigrada  je  bilo vlomljeno v gradbeni kontejner in odtujena zidarska mrežica. Nastalo je za okoli 400 evrov škode. Prijet osumljenec tatvin v zdravstvenih ustanovah Ljubljanski  policisti so v okviru kriminalistične preiskave identificirali in  prijeli  osumljenca  tatvin,  ki  so  bile  izvršene v mesecu juliju in avgustu  na  območju  Ljubljane.  Gre  za  42-letnega drž. Slovenije, ki je utemeljeno   osumljen  sedmih  tatvin,  ki  jih  je  izvrševal  predvsem  v zdravstvenih  ustanovah,  odtujil  pa  je  po  večini denar in denarnice. Z dejanji  je  povzročil okoli 1200 evrov skupne škode. 42 – letnik je bil za tovrstna  dejanja  že  obravnavan  in  obsojen. Osumljeni bo danes skupaj s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Prometne nesreče

Včeraj  okoli  17.30  se je Na jami v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri  sta bili udeleženi dve kolesarki. Po do sedaj zbranih obvestilih je do  nesreče  prišlo  na kolesarski stezi, ko sta kolesarki, ki sta vozili v isti  smeri,  pri prehitevanju trčili s krmili. Pri tem sta obe padli in se lahko  telesno  poškodovali.  Z  reševalnim vozilom sta bili odpeljani v KC Ljubljana.   Ko  bodo  zbrana vsa obvestila bodo policisti izvedli ustrezen ukrep. Včeraj  nekaj  pred  12.  uro  se je na Adamičevi cesti v Ljubljani zgodila prometna  nesreča,  v  kateri  sta bili udeležena voznik osebnega vozila in peška.  Po  do  sedaj zbranih obvestilih je do nesreče prišlo, ker je peška nepravilno  prečkala  vozišče. V nesreči se je lažje telesno poškodovala. Z reševalnim  vozilom  je  bila  odpeljana v KC Ljubljana. Ko bodo zbrana vsa obvestila bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

nazaj na vrh