Nemško sodišče ukazalo Volkswagnu, naj ponovno zaposli islamista, čeprav se je ta želel priključiti ISIS

Dva od sodelavcev Samirja B. sta leta 2014 odpotovala v Sirijo, da bi se pridružila ISIS. (foto: Nova24) Dva od sodelavcev Samirja B. sta leta 2014 odpotovala v Sirijo, da bi se pridružila ISIS. (foto: Nova24)

Nemškemu avtomobilskemu velikanu Volkswagnu je nemško sodišče naložilo, da naj ponovno zaposli sumljivega islamista, čeprav so ga odpustili iz strahu, da bi lahko izvedel teroristični napad na podjetje.

Samir B., 30, ki je nemško-alžirskega porekla, je delal kot serviser pnevmatik v tovarni Volkswagen v Wolfsburgu. Leta 2016 pa je bil potem, ko je grozil sodelavcem in izjavljal, da se bo pridružil ISIS-u v Siriji, odpuščen. V Volkswagnu so dejali, da je resno ogrozil zaposlene in da so se bali, da bi lahko sprožil teroristični napad na sedežu podjetja v Wolfsburgu med srečanjem tisočih delavcev in delničarjev.

Želel se je pridružiti ISIS-u
Dva od sodelavcev Samirja B. sta leta 2014 odpotovala v Sirijo, da bi se pridružila ISIS-u, a sta bila pozneje ubita, medtem ko sta se borila za njihovo organizacijo. Decembra leta 2014 pa so na letališču v Hannovru zadržali Samirja B., preden se je vkrcal na letalo za Istanbul v Turčiji, ker je imel pri sebi 9.350 evrov gotovine in dron. Organi so bili prepričani, da je nameraval potovati v Sirijo, da bi se boril za ISIS, in so zasegli njegov potni list, pišejo v Jihad Watch.

Za Volkswagen je delal osem let, preden so ga odpustili leta 2016, ker je sodelavcem grozil, da bodo “vsi umrli“. Volkswagnovi odvetniki menijo, da je bilo dokazano, da je bil Samir B. “vključen v zaposlovanje in podporo islamskih borcev iz Wolfsburga”, in da podjetje ni imelo nobene druge možnosti, kot da konča sodelovanje z njim. Vendar pa je Samir B. tožil proizvajalca avtomobilov za nezakonito odpustitev in sodnik v državnem sodišču za zaposlovanje v Hannovru je odločil v njegovo korist.

Vir: Nova24

nazaj na vrh