Furlanija - Julijska krajina krepi varovanje meje z Republiko Slovenijo Izpostavljeno

Na ulicah Trsta prenočuje več deset migrantov, ki tja pridejo po balkanski begunski poti. Foto: Matic Štojs Lomvšek Na ulicah Trsta prenočuje več deset migrantov, ki tja pridejo po balkanski begunski poti. Foto: Matic Štojs Lomvšek

V italijanski deželi Furlanija-Julijska krajina (FJK) bodo s prihodnjim tednom varovanje meje s Slovenijo okrepili deželni gozdni nadzorniki (Corpo Forestale), je danes povedal predsednik FJK Massimiliano Fedriga. V zadnjem času namreč na ulicah Trsta prenočuje več deset migrantov, ki tja pridejo po balkanski begunski poti.

 

"Furlanija niso odprta vrata za nezakonite migrante," je povedal Fedriga po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA.

Za okrepitev nadzora so se odločili, potem ko je naraslo število migrantov, ki prenočujejo v središču Trsta in se izogibajo begunskim centrom. Teh migrantov, ki prihajajo po balkanski begunski poti, naj bi bilo okoli 80. Fedriga je napovedal, da jih bodo v sodelovanju z notranjim ministrstvom takoj odstranili iz provizoričnih bivališč na ulicah pristaniškega mesta.

Po poročanju tržaškega časnika Il Piccolo je sicer v mestu trenutno okoli 1000 migrantov. V zadnjih dneh so na območju FJK prijeli tudi osem tihotapcev ljudi.

nazaj na vrh