»Če ne bodo plačali, bom migrante preprosto vrgel iz objekta. Jaz jih ne bom financiral!« Izpostavljeno

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Jutri se izteče rok, ki ga je lastnik podjetja Miral iz Velike Kladuše dal oblastem, da najdejo rešitev za migrante, ki že dalj časa bivajo v hali njegovega objekta v naselju Polje. (foto: www.cazin.net) Jutri se izteče rok, ki ga je lastnik podjetja Miral iz Velike Kladuše dal oblastem, da najdejo rešitev za migrante, ki že dalj časa bivajo v hali njegovega objekta v naselju Polje. (foto: www.cazin.net)

Jutri se izteče rok, ki ga je lastnik podjetja Miral iz Velike Kladuše dal oblastem, da najdejo rešitev za migrante, ki že dalj časa bivajo v hali njegovega objekta v naselju Polje.

Lastnik podjetja pravi, da ne more več brezplačno nuditi prostorov za potrebe migrantov in da bo za njihovo bivanje v Miralu zahteval odškodnino. V nasprotnem primeru bodo morali migranti zapustiti stavbo, piše bosanski spletni portal Cazin.net.

Več sto migrantov, ki so dnevno blokirali mejni prehod Maljevac v Veliki Kladuši, so bili na pobudo Združenja gospodarstvenikov iz te občine premeščeni v halo podjetja Miral v naselju Polje. Lastnik Boris Horvat je takrat oblastem in mednarodnim organizacijam ponudil, da migranti lahko bivajo v Miralu do 15. novembra, dokler se ne najde trajnejša rešitve za njihovo nastanitev.

Vendar pa dan pred rokom, pravi, še vedno nimajo rešitve.

Več TUKAJ.

nazaj na vrh