Tudi letošnjo pomlad bodo študenti glasbe igrali na ladjicah po Ljubljanici

  • Napisal  STA, K. K.
Simbolična fotografija Simbolična fotografija Foto: D.anderson1988/Wikimedia Commons; PD

Na Bregu se bo dopoldne začel Festival na Ljubljanici, ki ga drugo leto zapored pripravlja Ljubljana festival. V sklopu festivala, ki bo potekal do 3. julija, bodo na turističnih ladjicah nastopali študenti Akademije za glasbo, Akademije za gledališče, radio, film in televizijo ter Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana.

Pestremu naboru prizorišč Ljubljana festivala se tako tudi letos pridružujejo še turistične ladjice, ki plovejo po Ljubljanici skozi staro mestno jedro.

Koncerti, ki bodo na ladjicah potekali vsak dan med 10. in 22. uro, so brezplačni. Plačljiva je le vožnja z ladjico, piše na spletni strani Ljubljana festivala.

Festival na Ljubljanici bo dopoldne na Bregu odprl koncert Ištvana Tadina (trobenta), Matjaža Kafola (pozavna) in Žige Cesarja (rog). Na ladjicah bodo nastopili še Trio Agitato (violinistka Petra Herič, kitarist Matej Lacković in harmonikar Daniel Šimek), kitarist Roko Bunčić in Kvartet saksofonov Patetiko (Ita Nagode, Nika Deželak, Vida Vatovec, Timotej Jerman). Prvi festivalski dan pa bo sklenil Kitarski kvartet Muliers (Sandra Štern, Maja Vrbnjak, Martina Jerinić in Valna Ožbolt).

Festival poteka v sklopu 65. Ljubljana festivala, ki ga je v torek odprla scenska kantata Carmina Burana v izvedbi katalonske skupine La Fura dels Baus, sklenil pa se bo 31. avgusta s koncertom Orkestra Mariinskega gledališča pod vodstvom slovitega Valerija Gergijeva.

nazaj na vrh