Svetlik bo danes rektorske insignije predal Igorju Papiču

  • Napisal  K. K.
Rektorat Univerze v Ljubljani Rektorat Univerze v Ljubljani Foto: Donald Judge/Wikimedia Commons; CC-BY-2.0

V zbornični dvorani ljubljanske univerze bo danes inavguracija novega rektorja Igorja Papiča, kateremu bo odhajajoči rektor Ivan Svetlik predal rektorske insignije. Slovesnosti se bosta med drugim udeležila ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič in podpredsednik Slovenske škofovske konference Alojzij Cvikl.

Papič bo vodenje ljubljanske univerze prevzel kot 44. rektor, saj je na volitvah kot edini kandidat za mesto rektorja za obdobje 2017-2021 prejel 91,1 odstotka veljavnih glasov zaposlenih in študentov.

V svojem programu izpostavlja predvsem potrebo po kakovostnem razvoju univerze. Velik poudarek pripisuje sodelovanju s študenti v boju za čim bolj kakovosten študij.

Papič je sicer redni profesor na ljubljanski fakulteti za elektrotehniko, je predstojnik Laboratorija za električna omrežja in naprave, od 2011 do 2013 je bil prodekan za pedagoško dejavnost, od leta 2013 je dekan fakultete.

Diplomiral je leta 1992, magistriral 1995 in doktoriral leta 1998 na fakulteti za elektrotehniko. V letih od 1994 do 1996 se je izpopolnjeval v Siemensovem oddelku za prenos in razdelitev električne energije v Erlangnu v Nemčiji. Je nosilec številnih domačih in mednarodnih razvojno-raziskovalnih projektov. Leta 2009 je skupaj s partnerji ustanovil podjetje Reinhausen 2e, ki je odcepljeno podjetje ljubljanske univerze.

nazaj na vrh