Oktobrske glasbene večernice na Jožefovem hribu v Celju

  • Napisal  Hiša Kulture
Barbara Mirkac in Miklavž Pintar Barbara Mirkac in Miklavž Pintar Foto: Hiša kulture

Vesprae Musicae, cikel komornih koncertov, ki nastaja v produkciji Hiše kulture Celje, bo oktobra poslušalcem od blizu in daleč predstavil dva izjemna glasbenika – na koncertu, ki bo v nedeljo, 15. 10., ob 19. uri v cerkvi sv. Jožefa v Celju se bosta z izbranim programom predstavila organistka Barbara Mirkac in trobentač Miklavž Pintar. Vstop na koncert je prost, soorganizator koncerta pa je tokrat Dom sv. Jožefa, ki je prav tako eden vidnejših koncertnih organizatorjev v knežjem mestu.

Organistka Barbara Mirkac je osnovno in srednjo stopnjo glasbenega šolanja opravila v domačem Slovenj Gradcu in Velenju, študij pa je nadaljevala na ljubljanski glasbeni akademiji. V času šolanja je prejela številna priznanja na tekmovanju TEMSIG, posveča pa se tudi delu z raznimi vokalnimi sestavi.

Trobentač Miklavž Pintar se je šolal na glasbenih šolah v Nazarju in Celju, študij trobente pa je z odliko zaključil v razredu prof. Antona Grčarja na Akademiji za glasbo Ljubljana. Je prejemnik mnogih plaket in priznanj, v času študija pa je bil tudi član mednarodnega akademskega orkestra sklada Animato iz Švice. Leta 2010 je prejel Prešernovo nagrado Univerze v Ljubljani. V domačem okolju aktivno deluje kot koncertni mojster Godbe Zgornje Savinjske doline.

Umetnika se bosta na celjskem koncertu predstavila z deli Bacha, Albinonija, Händla, Loeilleta, Boëllmanna, Clarka, Schuberta in Francka. Gre za drugega v nizu osmih koncertov letošnje sezone Vesperae Musicae. Naslednji bo na programu 16. 11., ko se bo v Narodnem domu Celje predstavil Slovenski kitarski kvartet.

nazaj na vrh