Knjige: priporočeno v branje

  • Napisal  vir: nova24tv.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Iluzija popolnosti/naslovnica Iluzija popolnosti/naslovnica arhiv Demokracije

Iluzija popolnosti

Katja Mihelčič: ILUZIJA POPOLNOSTI
Knjiga Iluzija popolnosti vam bo pomagala stopiti iz programiranih prepričanj in sistemov družbe, v katere ste nezavedno ujeti. Zavedaj se, da si čudovit unikaten vidik obstoja. Obstajaš, vedno si in vedno boš.

Točno takšen, kot si, si popoln. Vse okoliščine, v katerih se nahajaš, so popolne, Ne ti in ne situacije, v katerih si, ne potrebujejo nobenih izboljšav. Nase in na svoje življenje poglej iz drugačnega vidika in uvidel boš, da je vse točno tako, kot želiš in kot mora biti. Začuti, kdo si, začuti, kaj si. Že od nekdaj ste bili popoln paket, le da tega niste vedeli.

Kaj je pravzaprav popolnost? Popolno je vse, kar je in kar obstaja. Nič ni potrebno popraviti ali izbrisati. Proti ničemer se ni potrebno bojevati. Nič ni potrebno izboljšati. Vse, točno takšno, kot je, je popolno. Popolnost lahko začutimo, ko se nehamo opredeljevati v dve različni skrajnosti. Čas je, da zaključimo z našimi notranjimi boji in ugotovimo, da se v popolnoma vsem nahaja naša bit oz. zavest. T ako v t emi, kot v svetlobi. Tako v pozitivnem, kot v negativnem.
Pri popolnosti gre torej za združitev vseh skrajnosti, vidikov, pogledov, teorij, ... oziroma za združitev celotnega obstoja. Gre za sprejemanje vsega, kar obstaja.

Odlomek iz knjige

Uvod. Knjigo, ki se nahaja pred vami, sem napisala, da bi vam pomagala izstopiti iz programiranih sistemov, prepričanj družbe in okolja, v katerem se nahajate. Hkrati pa vas hočem vzpodbuditi, da začnete čutiti in se zavedati sebe v vsej polnosti in veličini.
Želela sem napisati knjigo, ki ne spodbija nobenih teorij in jih tudi ne ustvarja. Brez kakršnih koli formul in pravil sem vam želela opisati in predstaviti neskončnost, brezmejnost in svobodo, v kateri pravzaprav živimo, a se tega premalo zavedamo …
Skozi besedilo vam želim odpreti oči vaše notranje biti oz. zavesti. Namen knjige je tudi, da vam pomaga začutiti sebe na popolnoma drugih ravneh in dimenzijah, ki se razlikujejo od linearne, človeške dimenzije. Vseeno pa menim, da je knjiga napisana tako, da jo lahko razume vsak človek na svoji ravni. Te knjige torej ne morete razumeti narobe. Čisto vsaka razlaga je pravilna in vsako dojemanje je pravilno, zato se ne obremenjujte, če knjigo razumete drugače kot nekdo drug. Če pa boste knjigo prebrali večkrat, boste videli, da jo boste vedno dojeli in razumeli drugače, čeprav besedilo ostaja enako.
Ta knjiga se od drugih razlikuje v tem, da spodbuja vaša čutenja. Ne trudite se torej, da bi jo umsko razumeli – samo začutite jo … Zaupajte svojim občutkom, ki vas bodo preplavili, in interpretacijam, ki se bodo pojavile od branju knjige.
Dovolite si, da vas knjiga popelje v nadzemeljsko doživljanje sebe oziroma svoje biti.

Knjigo lahko naročite tukaj.
http://www.vseknjige.si/iluzija-popolnosti.html

PRIPOROČAMO V BRANJE

Wendy Sweetser: 500 KOKTAJLOV
Te čarobne pijače boste pripravili z lahkoto, saj so v knjigi tudi nasveti za okrasitev kozarcev, mešanje, pretresanje in tlačenje sestavin ter precejanje koktajlov.

Knjigo lahko naročite tukaj.
http://www.vseknjige.si/500-koktajlov.html

Josip Jurčič: DESETI BRAT
Prvi slovenski roman poleg osrednje ljubezenske zgodbe med domačim učiteljem Lovretom Kvasom in grajsko gospodično Manico prikazuje življenje takratne grajske gospode.
Knjigo lahko naročite tukaj.
http://www.vseknjige.si/deseti-brat.html

Lucy M. Montgomery: ANNE IN HIŠA PRI VIHRAVIH VRBAH
Anne poučuje, tudi geometrijo, ki je ne mara najbolj, piše ljubezenska pisma
svojemu zaročencu in osvaja vse, ki vstopijo v njeno življenje.
Knjigo lahko naročite tukaj.
http://www.vseknjige.si/anne-in-hisa-pri-vihravih-vrbah.html

Primož Suhodolčan: PICA JE KRALJICA
Nekoč je živel fant, ki mu je bilo ime Popek. To ni bil navaden fant, že od rojstva je bil nekaj posebnega. Pripovedovati je znal zgodbe o čudnih in nenavadnih stvareh ...
Knjigo lahko naročite tukaj.
http://www.vseknjige.si/pica-je-kraljica.html

Petra Likar: AGENCIJA BREZ PANIKE: PO SLEDEH RDEČEGA DEŽNIKA
Detektivska agencija rešuje sila nenavadne in najbolj zamotane primere, kot so izgubljeni dežnik, zamenjane košare, ukradena zelenjava in še kaj, kot se za prave detektive tudi spodobi ...
Knjigo lahko naročite tukaj.
http://www.vseknjige.si/agencija-brez-panike-po-sledeh-rdecega-deznika.html

(iz tiskane izdaje Škandal24)

nazaj na vrh