Grozljivka Tisto z najboljšim otvoritvenim koncem tedna

  • Napisal  B.S.
Grozljivka Tisto z najboljšim otvoritvenim koncem tedna Grozljivka Tisto z najboljšim otvoritvenim koncem tedna Foto: youtube

Nova grozljivka v režiji Andrasia Muschietitija Tisto, nastala po priljubljenem istoimenskem romanu Stephena Kinga, je v Severni Ameriki, kjer je kinematografska industrija že nekaj tednov tožila o stagnaciji, ob otvoritvenem koncu tedna zabeležila najboljši obisk tega filmskega žanra doslej. Ustvarila je okrog 117 milijonov dolarjev zaslužka.

S tem je film po poročanju nemške tiskovne agencije dpa, ki se sklicuje na Hollywood Reporter, dosegel prvo mesto v severnoameriških kinematografih in postal grozljivka z najbolj uspešnim začetkom v ZDA in Kanadi doslej.

Film argentinskega režiserja Andresa Muschiettija je postavljen v kraj Derry v ameriški zvezni državi Maine. Ko v njem začnejo izginjati otroci, se skupina otrok znajde iz oči v oči s svojim največjim strahom - spopadejo se z zlobnim in zloveščim klovnom Pennywisejem, ki že stoletja mori in ustrahuje ljudi.

V družbi mladih igralcev je strašnega klovna upodobil švedski igralec Bill Skarsgard, grozljivko pa od preteklega tedna prikazujejo tudi v Sloveniji. Tisto si je v otvoritvenem vikendu v Sloveniji ogledalo rekordnih 9.090 gledalcev v žanru grozljivke.

Sicer je bil Kingov roman že ekraniziran leta 1990 v televizijski seriji, ki jo je režiral Tommy Lee Wallace.

Drugo mesto po zaslužku je zasedla komedija Spet doma režiserke Hallie Meyers-Shyer z Reese Witherspoon v glavni vlogi, ki je ustvarila okrog devet milijonov dolarjev. Tretje mesto je dosegla akcijska komedija Krij mi hrbet režiserja Patricka Hughesa. Pred tem je bila trikrat na prvem mestu, v četrtem tednu predvajanja pa je zdrsnila dve mesti nižje s približno 4,8 milijona dolarjev zaslužka.

Na lestvici nadalje sledijo grozljivka Annabelle: Stvarjenje Davida F. Sandberga s štirimi milijoni dolarjev, triler Wind River Taylorja Sheridana s 3,2 milijona dolarjev ter francosko-kanadski animirani film Balerina in Viktor z 2,5 milijona dolarjev, še poroča dpa.

B.S.

nazaj na vrh