Bono: Glasba postala "zelo dekliška" in "pomehkužena"

  • Napisal  Demokracija
Bono Bono Foto: Kuhlmann /MSC/Wikimedia Commons; CC-BY-3.0

Pevec Bono Vox iz U2 ni ravno navdušen nad današnjo glasbo, saj jo je označil za "zelo dekliško" in pomehkuženo. V tem je tudi "nekaj dobrega", a hip-hop je zdaj edini način za izražanje mladostniške jeza, kar pa ni v redu, je za revijo Rolling Stone dejal 57-letni irski rocker, ki ga povzema britanski The Guardian.

Bono je pojasnil, da ustvarja glasbo že od svojega 16. leta. "Ko sem bil 16 let, je bilo v meni veliko jeze. A sem našel svoj način, da sem to jezo izrazil v svoji glasbi," je dejal in dodal, da je to zdrav način, da se soočiš s tem čustvom.

Navsezadnje, kaj je rock and roll, se je vprašal in hkrati odgovoril, da je to "bes v srcu". Nekateri veliki rockerji ga imajo, zato so bili The Who tako imeniten bend, ali Pearl Jam, vokalist Eddi ima ta bes.

Novi album U2 Songs of Experience je zasedel prvo mesto ameriške lestvice 200 najbolje prodajanih albumov, s čimer je irska skupina postala prva zasedba v zgodovini, ki ji je to uspelo v štirih zaporednih desetletjih.

"Mi se zdaj vračamo v petdeseta leta, kjer je večji poudarek na pesmih, kot na albumih. U2 ustvarja albume, kako se preživljamo? Z ustvarjanjem boljših pesmi," je dodal Bono.

nazaj na vrh