Pijani Ljubljančan v Luciji med postopkom ugriznil policista Izpostavljeno

Simbolična fotografija Simbolična fotografija Matic Štojs Lomovšek/Demokracija

V sredo, 28. 2., ob 18.00 uri smo bili obveščeni, da je v stavbi v Luciji moški napadel domačina, ga žalil in mu grozil. Žalil in pozival k pretepu je tudi mimoidoče.

Policisti so na kraju ugotovili, da gre za 36-letnega Ljubljančana. Pozvali so ga, naj preneha s kršitvijo, vendar jih ni upošteval. Policisti so pristopili do njega in želeli uporabiti prisilna sredstva. Pri tem se je kršitelj pričel upirati, tako da se je z trebuhom vlegel na klopco in pod telesom prekrižal roke. Zaradi močne pijanosti in aktivnega je upiranja je nato padel na tla in si poškodoval nos.

Policisti so padec sicer poskušali preprečiti, vendar jim to zaradi upiranja in teže kršitelja ni uspelo. Kršitelj se je naslonil na levo nogo policista in mu poškodoval koleno. Zatem so bila uporabljena prisilna sredstva (ključ na komolcu, sredstva za vklepanje in vezanje - lisice). Med postopkom je Ljubljančan enega policista pljunil v roko, drugega, ki je želel preprečiti nadaljnje upiranje, pa je ugriznil skozi službena oblačila. Zaradi poškodbe kršitelja na enoto prišel zdravnik, ki je ocenil, da je Ljubljančan sposoben za pridržanje. Policista sta odšla v SB Izola na pregled zaradi poškodb.

Kršitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi kršenja javnega reda in miru (po 6/1 in 22/1 ZJRM-1), sledi pa mu tudi kazenska ovadba zaradi poskusa preprečitve uradnega dejanja.

nazaj na vrh