Opozorili na pse, zaklenjene v avtomobilu

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična fotografija (foto: Pixabay) Simbolična fotografija (foto: Pixabay)

Včeraj ob 14. uri je PU Koper poklicala zaposlena iz lokala v Luciji, ki so jo mimoidoči in gostje opozorili na pse, zaklenjene v avtomobilu Peugeot. Policisti so nemudoma odšli na kraj in mimoidočim pomagali rešiti pse iz razgretega vozila.

46-letna državljanka Švice je enega psa vzela s sabo v lokal, dva pa pustila v vozilu. Ko so jo gostje začeli opozarjati na preveliko vročino za pse v vozilu, jih je začela zmerjati in jim groiziti. Na kraju je žalila tudi policiste in ni upoštevala ukazov policistov, zato so bila zanjo uporabljana prisilna sredstva. V postopku je bilo ugotovljeno, da so bili psi v vozilu približno 30 minut. Na vozilu so bile delno spuščene šipe, psi pa niso bili poškodovani.

Policisti so državljanki Švice izdali plačilni nalog zradi kršitev zakona o javnem redu in miru (po 6/1, 7/1, 7/2 in 22/1), izvedli so tudi hitri postopek po zakonu o zaščiti živali (45/3 zveza 15/1) ter o dogajanju obvestili veterinarsko inšpekcijo. Skupaj so jo policisti oglobili za 1905 evrov.

nazaj na vrh