Iz žepa obešene bunde odtujil denarnico

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simboliča fotografija Simboliča fotografija

Tatvina v čakalnici. Neznani storilec je včeraj dopoldan v čakalnici zdravstvenega doma starejšemu oškodovancu iz žepa obešene bunde odtujil denarnico z vsebino in ga z dejanjem oškodoval za manjši znesek. Tatvino je storilec verjetno izvršil v trenutku, ko je bil oškodovanec v drugem prostoru. V izogib takemu oškodovanju predlagamo, naj bodo denarnice, telefoni in podobni predmeti ves čas pri lastniku in ne puščeni na javno dostopnih mestih, kar čakalnice so.

Poskrbite za varnost svojih nepremičnin. Počitnice in krajšo ali daljšo odsotnost izkoriščajo tudi vlomilci, ki ne poznajo dopusta in so v tem tednu na območju Gorenjske vlomili v štiri stanovanjske hiše, v enem primeru vloma pa je ostalo pri poskusu. V stanovanjske hiše je bilo vlomljeno na Partizanski cesti na Bledu, v Podljubelju, na Sredni Beli in na Snakovški cesti v Križah pri Tržiču. Storilci so odtujili nakit, zlatnino in denar manjše vrednosti. Poskus vloma v stanovanje na Valjavčevi ulici v Kranju pa so policisti obravnavali včeraj zvečer.

Predmeti v nepremičninah – največkrat sta odtujena zlatnina in denar, naj bodo ustrezno shranjeni in pospravljeni iz vidnih mest. V primeru dopustov naj se lastniki s sosedi dogovorijo za praznjenje nabiralnika in občasno kontrolo objekta, priporočljiva je uporaba časovnih stikal, alarmov, kamer, senzorskih luči in ustvarjanje videza, kot da je nekdo doma. Ključi naj ne bodo spravljeni na javno dostopnih mestih.

 

nazaj na vrh