Urednik Jože Biščak v novi Demokraciji: Kulturni marksizem Izpostavljeno

Karl Marx - namesto razrednega boja njegovi privrženci osvajajo oblast preko kulture. Karl Marx - namesto razrednega boja njegovi privrženci osvajajo oblast preko kulture. Wikipedia

Ko govorimo o kulturi, pogosto pozabljamo, da je kultura vzorec, ki je nastajal stoletja. Dolgo je bila tradicija merilo, a pred desetletji se je začela kulturna revolucija. To se nam je do nedavnega zdelo nesprejemljivo in nedoumljivo, danes postaja norma. Celotnemu zahodnemu svetu se je zgodil kulturni marksizem, v Demokraciji piše Jože Biščak.

 

Kulturni marksizem vidi vzroke za družbeno neenakost v kulturi. Idejo o internacionalni brezrazredni družbi je tako zamenjala ideja o multikulturnosti, ki naj bi odpravila neenakosti, a je veliko bolj nevarna od marksistične ekonomije. Nekoč so trdili, da so razredi družbeni konstrukt, danes so levičarji stvari pripeljali tako daleč, da trdijo, da so recimo razlike med spoloma, rase in genetska pogojenost družbeni konstrukti.

Neuspeh proletarske revolucije je marksiste prisilil v nove koncepte s ciljem, da se marksizem "prevede" iz ekonomskega jezika v jezik kulture. Nastala je nova politična teorija, katere namen je uničiti tradicionalni družbeni red, ki temelji na patriotizmu, nacionalnih kulturah, veri in družini. Kdor ne sprejema njihovih novih idej, pa je označen za nestrpneža.

Kulturni marksizem mlade generacije vzgaja za skupinski etnični samomor, da sovražijo same sebe in tradicionalno kulturo. Vse to ni od včeraj, traja že nekaj časa, tudi v Sloveniji. Razmere uhajajo nadzoru, če niso še ušle. Posledice kulturnega marksizma namreč že čutimo, in če se mu ne bomo postavili po robu, bo vse slabše in prepozno, sklene komentator.

Celoten uvodnik si lahko preberete v novi Demokraciji!

nazaj na vrh