Pavel Ferluga: Medijska slika Doriana Graya

  • Napisal  Pavel Ferluga
Pavel Ferluga: Medijska slika Doriana Graya Foto: Ericxpenner / Wikipedia

Povojne generacije so vajene, da jim vso »resnico« povedo v medijih, ki naj bi bili objektivni glasniki dogajanja doma in po svetu.

Slika, ki naj bi ponazarjala medijsko resnico, je skrbno skrita v uredništvih slovenskega medijskega prostora, njen strašljivi pogled − kot zagrnjena slika Doriana Graya − se le medlo prikaže v nekaj sporadičnih glasilih in le na eni TV-postaji (NOVA24TV). Slovenska medijska druščina veselo prikazuje, kako moramo biti hvaležni politiki naše države, ki nas modro vodi »od zmage do zmage«. Rajanje in vzhičenje se kaže po vsej deželi ob bleščeči zmagi naše diplomacije pri mednarodnem razsodišču glede arbitraže med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško ob razmejitvi ozemlja in morja. Predsednika države in vlade optimistično razglašata dosežke naše »diplomacije«, če to sploh lahko tako imenujemo, še posebno glede njenega prvega predstavnika.

Mislim, da nismo dobili le klofute od EU, ampak bolj odkrito nespoštovanje države, ki si po svojem obnašanju zares ne zasluži spoštovanja. Spomnimo se, da se kljub članstvu v EU in Natu v zunanji politiki obnašamo povsem amoralno in neetično s koketiranjem s Putinom in komunističnimi državami Daljnega vzhoda ter islamom, kar je posebnost v družbi zahodnih držav. Kako nas lahko ocenjujejo druge članice EU, še posebno sosede Višegrajske skupine, kjer smo zamudili vlak pripadnosti, mislim, da je odgovor le eden: s tihim zaničevanjem. Članice EU ne morejo prezreti, da je med vsemi državami nekdanje SFRJ Slovenija edina, ki še vedno boleha za »socialističnim hedonizmom«, in zato je bolj kot razumljivo, da so drugi bolje ocenjevani in deležni naklonjenosti. »Narod« obožuje istovetenje komunizma kot moralno-etične dobrine v prividu estetične všečnosti, zato bo strašno razočaran, ko bo videl razkrito realno sliko »socialistične avantgarde«, ko bo medijska kulisa razpadla.

Kdaj se bo to zgodilo, je stvar časa, saj najbolj neozaveščen narod ne more v nedogled mižati pred realnostjo. Hrvaška kljub kategoričnemu odklanjanju arbitraže že postavlja table in rožlja z represivnimi organi za uveljavitev razsodbe, ki je ne priznava. Kaj se bo iz tega izcimilo, je uganka. Žalostno pa je, da slovenski narod še vedno naseda na odkrite laži »naših« vladajočih kriminalnih socialistov. Se bomo kdaj rehabilitirali v očeh EU sočlanic kot v času našega predsedovanja uniji, ko je bil ugled Slovenije še bleščeč? Ugled se zelo težko pridobi, še posebno ko bo medijska slika Doriana Graya povsem vidna v vsej svoji strahotni gnilobi.

Opomba: Komentar je bil prvotno objavljen v tiskani izdaji Demokracije.

nazaj na vrh