Franci Donko: Nemočni in obrobni v slovenski družbi vse bolj ogroženi Izpostavljeno

  • Napisal  Franci Donko
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična fotografija Simbolična fotografija Urban Cerjak/Demokracija

Nihče ni pričakoval, da bo pod Cerarjevo vlado, ki se je razglašala za najbolj etično in obljubljala raj na zemlji, nastopilo obdobje največjega siromašenja preprostih ljudi in hudo kršenje človekovih pravic celim skupinam ljudi. Namesto vsestranskega napredka smo dočakali zmago strahu nad dialogom. Namesto upoštevanja dobronamernih predlogov opozicije in civilne družbe smo dočakali zmago ignorance nad sodelovanjem. Z dvotretjinsko večino skrajne levice je ta ponovno uspela zmagati nad ljudstvom.

Dr. Janez Cerkovnik: družina ne bo več breme za proračun, ampak naložba za prihodnost naroda
Dr. Janez Cerkovnik meni, da si obrobni in zapostavljeni zaslužijo več spoštovanja v naši družbi, boljši dostop do zdravstva in ustrezne prejemke za spodobno življenje, za kar bo poskrbel tudi Glas za otroke in družine, katere član in predsednik sveta stranke je dr. Cerkovnik. Pravi, da smo na zadnjem družinskem referendumu videli, da je v večini šol in drugih institucij veliko prikritega feminizma, ki ga tovrstni aktivisti niti več ne skrivajo. V zadnjih letih se je pokazalo, da hoče privilegirana skrajna levica uničiti družino kot zadnje pribežališče nemirnega sodbnega človeka, kar lahko spremenimo le, če nehamo delati vedno iste napake na volitvah. Če je na oblasti le ena opcija, se uspava in svojo oblast nad ljudmi izkorišča. Dr. Cerkovnik meni, da je sedaj čas, da začnemo investirati v družino, kar nenazadnje zahteva tudi slaba demografska slika. Družina po novem ne bo več strošek, ampak naložba za varno prihodnost naroda.


Iztok Ivančič: problem obrobnih je večplasten
Predsednik Društva za otroke, očetovstvo in resnico Iztok Ivančič pravi, da njihova organizacia ni politična ampak dela za dobrobit otrok. Pove, da je najmanjša škoda za otroka ločenih staršev uravnotežena skrb in stiki otrok s svojimi starši, tako imenovano sostarševstvo, največja korist otroka je prisotnost obeh staršev v življenju otrok. Grozljiva zgodba očeta, ki so mu otroka brez privoljenja odpeljali hči na Kitajsko priča o tem, pravi Iztok Ivančič. Ta oče doma bije boj za otroka, ki ga je podprl celo urad varuha človekovih pravic, osebno pa se je odpravil na Kitajsko, kjer si je poiskal službo, da financira odvetnika v Sloveniji in svoje iskanje otroka na Kitajskem. Njegova želja je priti v stik z ugrabljenim otrokom, da bi se nato skupaj vrnila domov, kajti otrok ima slovensko državljanstvo.

Društvo Door je znano po tem, da išče strokovne rešitve, ena od njih je tudi izogibanje sodnim sporom in uravnoteženo vključevnje obeh staršev v življenje otrok. Opozarjajo tudi na škodljive posledice feminizacije CSD in sodišč, feministke pa so po njihovo zamenjale enakopravnost in enakost, zaradi česar spodbujajo spore med moškimi in ženskami, kar se kaže tudi v številu razpadlih družin.


Čemu toliko napadov na družine, upokojence, obrobne skupine v naši družbi?
Ivan Svetlik in Anja Kopač Mrak sta z izgovorom, da potrebujemo posodobitev socilane zakonodaje, močno zarezala v prejemke ranljive starejše in breposelne populacije. Zadnja leta postaja vse bolj jasno, da se v ozadju izvaja peklenski načrt slovenskih levičarjev, ki so se odločili, da je za njihovo preživetje ključno naslednje: čimvečje razbitje družin ter izločanje očetov iz stikov z otroki, zlorabo muslimanskih migrantov, s protidružinsko politiko in odvzemanjem varstvenih dodatkov, starostnih pokojnin in družinskih prejemkov vzpostaviti obubožanje Slovenije in dolgoročno vzpostaviti socialne nemire in čimveč brezdomcev, znotraj katerih bodo še bolj okupirali vse vzvode oblasti.


Za ohranitev nezakonito pridobljene oblasti se skrajna levica poslužuje tudi nezakonitih migrantov
Ob zadnji migrantski krizi se je pokazalo, da skrajni lčevičarji ne izbirajo sredstev, kako bi uničili slovenski narod in kulturo. V skladu s svojimi komunističnimi koreninami v migrantih ne vidijo človeških usod, temveč bodoče volivce. S promoviranjem t.i. multikulturalizma (brez dovoljenja volivcev) hočejo naseliti Slovenijo z migranti, jim po hitrem postopku podeliti državljanstva in vzgojiti novo volilno bazo. Rešitev iz nastale situacije ne bo lahka, a s skupnimi močmi nam lahko uspe. V dobrobit vseh obrobnih in zapostavljenih v naši družbi.


Franci Donko

nazaj na vrh