Pasica
Pasica


Dr. Ljubo Sirc in Janez JanšaV iztekajočem se tednu se je SDS pridružilo 123 novih članov. V stranki so vseh iskreno veseli, še posebej pa jih je razveselila pristopna izjava dr. Ljuba Sirca, uglednega ekonomista mednarodnega slovesa, avtorja številnih znanstvenih in zgodovinskih knjig ter člankov, in legende slovenskega odporništva proti dvema totalitarizmoma, ki sta v prejšnjem stoletju boleče zaznamovala Slovenijo. Čeprav je bil dr. Sirc aktivni udeleženec upora proti nacionalsocializmu, je bil po vojni na montiranem sodnem procesu (t. i. Nagodetovem) zaradi svojega demokratičnega prepričanja obsojen na smrt. Kasneje je bil pomiloščen, a je moral kljub temu v ječi preživeti vrsto let. Svoje življenjske izkušnje je opisal v knjigi Dolgo življenje po smrtni obsodbi, ki je pred dnevi izšla pri založbi Nova obzorja. Predsednik SDS Janez Janša in predsednik sveta SDS France Cukjati sta Ljubu Sircu 7. maja izrekla prisrčno dobrodošlico v 27.000-članski družini SDS, Janša pa mu je izročil člansko izkaznico.

 

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Komentarjev

 
+1 #3 enuma elish 11:46 25-07-2010
Edin tapravi disident. Drugih Slovenija po vojni ni imela. No nekaj je še tistih, ki so pobegnili z morišča pri Macesnovi gorici. Drugače pa boljševik niso dopuščal nikakršne opozicije....
Citat
 
 
+3 #2 Davorin 11:46 22-07-2010
Napredni disident, ki je spoznal bridko gorje obeh totalitarizmov. Nedvomno bi bil odličen predsednik Slovenije.
Citat
 
 
+6 #1 hors 09:20 13-05-2010
Pristop g. Ljuba Sirca stranki SDS je veliko priznanje in to bo zelo ugodno vplivalo na stranko.
Citat
 

Nimaš ustrezne pravice vnesti novega komentarja. Mogoče se moraš predhodno prijaviti na tej strani.

Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

naslovka mini

Anketa

Ali si boste na televiziji cenzurirani film Maska demokracije ogledali v kinematografih?

Zadnje dodano

Zadnji komentarji

Volilni kongres EPP

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/2143691..jpg

Predsednik SDS Janez Janša med prijatelji demokrati iz Portugalske in Kazahstana (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/4970252..jpg

Po dolgih letih prvo srečanje predsednika SDS Janeza Janše z nekdanjo ukrajinsko premierko in politično zapornico Julijo Timošenko (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/2704523..jpg

Delegacija SDS −Janez Janša, Milan Zver, Zofija Mazej Kukovič, Romana Jordan, Alenka Jeraj in Eva Irgl − z gostiteljem kongresa, irskim premierjem Endo Kennyjem (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/6362274..jpg

Prvak SDS se je srečal tudi z gostiteljem volilnega kongresa EPP v Dublinu, predsednikom irske vlade Endo Kennyjem. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/1479605..jpg

Veselje po objavi zmagovitega rezultata in čestitke Jean-Claudu Junckerju. V EPP so ga s 385 glasovi izvolili za svojega kandidata za predsednika Evropske komisije. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/5497656..jpg

Predsednik Evropskega sveta Herman Van Rompuy je s predsednikom SDS Janezom Janšo govoril o zasedanju Evropskega sveta. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/7230097..jpg

Evropski komisar za notranji trg Michel Barnier je s predsednikom SDS Janezom Janšo govoril o svoji kandidaturi. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/2302738..jpg

Predsednik SDS Janez Janša v pogovoru z nemško kanclerko Angelo Merkel in predsednikom Evropskega sveta Hermanom Van Rompyem (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/5521179..jpg

Eden glavnih ukrajinskih opozicijskih voditeljev in nekdanji boksarski šampion Vitalij Kličko se je pred srečanjem vrha o Ukrajini srečal tudi s prvakom SDS Janezom Janšo. (Foto: Facebook)