Vlada Mira Cerarja pripravlja luksuzno opremljena stanovanja za azilante

  • Napisal  sds.si
Simbolična fotografija Simbolična fotografija Foto: Matic Štojs

Ali se Vlada Republike Slovenije sploh zaveda dolgoročne uničujoče škodljivosti svoje politike namenjanja luksuzno opremljenih stanovanj za migrante? Poslanec SDS mag. Branko Grims je na Vlado RS naslovil pisno poslansko vprašanje o uničujoči škodljivosti namenjanja luksuzno opremljenih stanovanj za migrante. Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju:

Vlada Republike Slovenije je po poročanju medijev luksuzno opremila 18 stanovanj za migrante. Oprema stanovanj za migrante naj bi po poročanju medijev tako med drugim obsegala 81 cm barvno LED TV s posebnim gibljivim nosilcem, steklokeramične plošče in usnjene sedeže. Že iz opisanega je povsem jasno, da si marsikatera slovenska družina niti približno ne more privoščiti tako opremljenega stanovanja, kar je povsem nesprejemljivo. Je pa tako vladno početje v tem trenutku, ko vse države v Evropski uniji zapirajo svoje meje za migrante in drastično otežujejo pogoje za njihovo bivanje, za Slovenijo in njene državljanke in državljane dolgoročno izjemno škodljivo in dobesedno samomorilsko.

Zaradi povsem zgrešene vladne politike se je število azilantov po opozorilu notranje ministrice v zadnjem obdobju že povečalo za 500 %! Novica o luksuznih stanovanjih se bo med migranti razširila kot ogenj in zanesljivo se bo še bistveno bolj drastično povečalo število azilantov, ki bodo kot ciljno državo poslej izbrali Slovenijo. Katastrofalno razvojno uničujočo vladno politiko bodo s povečanimi stroški za migrante na koncu plačali slovenski davkoplačevalci. Vlada je s to potezo naredila usoden udarec blaginji in varnosti slovenskih državljanov.

Vladi Republike Slovenije zato na osnovi Poslovnika Državnega zbora Republike Slovenije postavljam naslednje poslansko vprašanje:

1.  Ali se Vlada Republike Slovenije sploh zaveda dolgoročne uničujoče škodljivosti svoje politike namenjanja luksuzno opremljenih stanovanj za migrante?

2. Kako je mogoče, da se je Vlada Republike Slovenije odločila za tako luksuzno opremljanje stanovanj za migrante in kdaj bo vlada spremenila svojo do migrantov tako naklonjeno, do lastnih državljanov pa krivično in nevarno politiko?

Vir: sds.si

nazaj na vrh