Spontan upor ponižanih in razžaljenih proti medijskim morilcem SDS in Janeza Janše

  • Napisal  Jože Biščak
Simbolična slika Simbolična slika Foto: Twitter

To je bil silovit upor proti medijskemu linču največje opozicijske stranke in njenega predsednika Janeza Janše. To je bil upor ponižanih proti zrežiranemu in iz ozadja orkestriranemu pljuvanju in kriminaliziranju SDS. To je bila spontana akcija ljudi, ki se s svojimi rokami težko prebivajo skozi življenje, skozi ekonomsko mlakužo, ki jo je ustvarila tranzicijska levica. To je bil jasen odgovor vseh, ki jim je mar za nesocialistično, uspešno in varno Slovenijo. To je bil odgovor medijskim morilcem, ki jih iz ozadja vodi globoka država, utelešena v naslednikih nekdanjega komunističnega režima.  

Medijska manipulacija ni uspela

Potem, ko so prevladujoči mediji od začetka preteklega tedna iz dneva v dan pogrevali in problematizirali najem posojila SDS pri fizični osebi in je stranka zaradi pogroma odpovedala posojilno pogodbo ter vrnila nakazan denar, je sledilo nekaj, kar levičarji niso pričakovali – povsem običajno ljudje so na račun SDS začeli nakazovati prostovoljne prispevke. Zdelo se je, da se bodo temni oblaki medijske manipulacije zgrnili nad največjo opozicijsko stranko in jo povsem prekrili, toda zgodilo se je nekaj, kar načrtovalci gonje niso pričakovali.

Ne bomo se več umikali in opravičevali

Ponižani in razžaljeni so se dvignili na družbenih omrežjih in črnim sencam iz ozadja pogroma jasno sporočili:

Ne, ne bomo se več opravičevali in umikali vam, prostitutom medijskega sveta. Svobodo, ki ste nam jo s parazitstvom jemali, si bomo vzeli nazaj. Dovolj je pranja možganov, dovolj je podtikanj, da je največje zlo Slovenije SDS, dovolj je metanja peska v oči in degradiranja slovenskega naroda. Razkroj, ki ga želite, nas je prisilil, da smo odprli oči. Zato smo odprli svoje denarnice in bomo pomagali tistemu, ki ste ga po krivici linčali. Za razliko od vas, ki najprej ukradete običajnim ljudem, neto davkoplačevalcem, nato pa si prisvajate in delite.

Začetek akcije zbiranja donacij na Twitterju

Akcijo zbiranja donacij za SDS so na družbenem omrežju Twitter (čemur se je kasneje pridružilo še omrežje Facebook) začeli  nečlani stranke. Prvi je do9nacijo objavil Davor Kopše, sledili so drugi in fotografirali plačana nakazila v višini 10, 20 ali 50 evrov. Med njimi so bili tudi taki, ki se pogosto ne strinjajo s politiko SDS, a krivične gonje proti SDS in Janezu Janši niso mogli spregledati in mirno prenašati.

Martin Česenj: Za slovensko in varno Slovenijo

Martin Česenj, legenda slovenskega avtomobilističnega novinarstva, je na Twitterju objavil nakazilo 50 evrov in zapisal: „Ker je moje sovraštvo do rdečkarjev dosti močnejše od moje zamere Janši (o vzroku zanjo sem ta teden že tvitnil), sem stranki SDS pravkar doniral tviteraških 50 evrov. Skromen, a iskren prispevek za slovensko, nekomunistično, varno in uspešno Slovenijo!“

Vinko Vasle:  Odpor proti udbo-mafijskim metodam dvornih medijev

Vinko Vasle, živa legenda slovenskega preiskovalnega novinarstva, je nakazal 90 evrov. Za naš portal je povedal:

„Prvi donator na Twitterju je bil Davor Kopše. Ker se mi je ideja zdela odlična, sem jo preoblikoval v veliko donatorsko akcijo vseh, tudi nečlanov stranke. Z njo bomo hitro zbrali tistih 450.000 evrov in, kot kaže, še več.

V bistvu gre za upor in odpor proti udbo-mafijskim metodam dvornih medijev, ki z zavajanji, lažmi in manipulacijami napadajo Janšo in stranko. Ni bila dovolj pravosodna svinjska zarota Patria.

Ta akcija je tudi dokaz, da so se posamezniki pripravljeno množično s svojim denarjem upreti globoki državi, da bi še naprej diktatorsko obvladovala domovino. Donirajo ljudje, ki imajo malo več in tudi tisti, ki imajo malo. Tem posebej, a tudi drugim moj poklon, ker so se odzvali na to pomembno akcijo.“

Zahvala SDS in Janše

Stranka SDS se je vsem, ki donirajo tudi javno zahvalila. Takole so zapisali: „Zahvaljujemo se vsem, ki ste nas v tem tednu in tudi sicer podprli, ko smo doživljali medijski linč v zvezi z najemom posojila. Zahvaljujemo pa se tudi vsem tistim, ki z donacijami Slovenski demokratski stranki omogočate uspešne priprave na državnozborske in lokalne volitve.“ SDS sicer donacije zbira na računu, ki je objavljen spodaj.

Prek Twitterja se je posebej zahvalil tudi Janez Janša: „Hvala za podporo in predvsem za donacije, s katerimi boste omogočili stranki SDS promocijo našega programa.“

Ljudje donirajo svoj denar, ne tujega, kot to počno levičarji

Da je SDS odprla račun, na katerem zbira donacije, levičarjem ni bilo pogodu. Zgražali so se, da gre za sprevrženo akcijo SDS. Toda pozor! Ljudje so vzeli svoj denar, odprli so svoje denarnice, si odtrgali od svojih ust; niso vzeli drugim, kot to počno levičarji, da bi donirali. To je bilo tipično socialistično razmišljanje tistih, ki so se nad donacijami zgražali; očitno bi radi, da nadzorujejo tudi denar drugih oseb, zasebnikov.

Račun za donacije

Donacijo lahko nakažete na TRR pri Abanki Vipa d.d.:

SI56 0510 0801 2542 286

sklic (referenca): SI00 7653-01

BIC banke: ABANSI2X

koda namena: OTHR

namen nakazila: - donacija

Lahko donirate tudi preko spleta: TUKAJ.

Jože Biščak

nazaj na vrh